Acasă Externe Irlanda: România, pregătită să dețină președinția Consiliului UE

Irlanda: România, pregătită să dețină președinția Consiliului UE

DISTRIBUIȚI

 140668 – 22102015 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va semna joi, 22 octombrie, la Dublin, un Memorandum de Înțelegere între Camera Deputaților a Parlamentului României și Camera Reprezentanților din Parlamentul Irlandei în vederea susținerii pregătirii și îndeplinirii dimensiunii parlamentare a Președinției Consiliului Uniunii Europene, pentru perioada dinainte și în timpul deținerii acesteia de către România, în 2019.

Semnarea acestui document a fost convenită cu ocazia vizitei oficiale pe care Seán Barrett, președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului irlandez, a efectuat-o în România, în vara acestui an.

Prin prevederile cuprinse în cadrul Memorandumului de Înțelegere, părțile se angajează să asigure comunicarea și coordonarea eficientă între cele două foruri legislative și cooperarea acestora cu Parlamentul European, precum și realizarea unui schimb de informații pentru stabilirea de programe, conferințe și alte activități parlamentare relevante legate de Președinția română.

În acest sens, Memorandumul prevede organizarea de consultări, în special, cu ocazia reuniunilor interparlamentare în cadrul UE sau la nivel de reprezentanți ai Parlamentelor naționale la Bruxelles, întâlniri în toate formatele recunoscute și la toate nivelurile și desemnarea, după caz, cu titlu permanent sau ad-hoc, a echipelor de lucru pentru discutarea problematicilor de interes.

Memorandumul de Înțelegere va constitui o bază pentru viitoarele acorduri dintre cele două foruri legislative și va contribui la consolidarea dimensiunii parlamentare a colaborării româno-irlandeze. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.