Acasă Externe Israel: Femeile – lider se reunesc în Israel

Israel: Femeile – lider se reunesc în Israel

DISTRIBUIȚI

Ana Birchall - Israel140738 – 26102015 – Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, Ana Birchall, participă, În perioada 25 – 30 octombrie, la Conferinţa Internaţională dedicată femeilor-lider, cu tema Promovarea Egalităţii de Gen prin emancipare economică: Implementarea Agendei de Dezvoltare post-2015, eveniment care are loc la Haifa, în Israel.

Conferinţa este organizată de Ministerul Afacerilor Externe din Israel, prin Agenţia pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi cu Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen şi Emanciparea Femeii.

”Pentru mine este o onoare să reprezint Camera Deputaţilor, să reprezint România la această conferinţă organizată de MASHAV şi Centrul Golda Meir. Împreună cu Naţiunile Unite, este o conferinţă la care se discută despre problemele femeilor în general şi eu cred că este mai mult decât binevenită şi în contextul internaţional actual. Am fost invitată să moderez şi să fiu şi speaker la acest panel. Este despre drepturile femeilor, în special în mediul privat, şi eu mă bucur că, inclusiv mâine, am şansa să anunţ şi la această conferinţă la care participă femei-lider din toată lumea, despre realizările din România, pentru că sunt bucuroasă să anunţ şi aici că o lege pe care eu am iniţiat-o, şi anume, Legea egalităţii de şanse, a trecut şi de Senat, a trecut şi de Camera Deputaţilor, în septembrie, este acum la promulgare, deci a devenit lege. Pe lângă alte lucruri pe care noi în România le-am făcut bine, sigur că oricând este mai mult de făcut, dar cred că noi putem constitui un exemplu pozitiv în foarte multe aspecte, inclusiv prin Convenţia de la Istanbul, care este un alt proiect pe care eu l-am avut în calitate de parlamentar de referinţă al României la Consiliul Europei, unde România a şi semnat această convenţie, şi acum este venită la Camera Deputaţilor pentru ratificare. Este o convenţie care condamnă violenţa împotriva femeilor, inclusiv violenţă economică, aşa cum vorbim noi la panelul de mâine pe care eu o să-l moderez” a spus Ana Birchall. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.