Acasă Politic Luxemburg: România în Schengen, poveste fără sfârșit

Luxemburg: România în Schengen, poveste fără sfârșit

DISTRIBUIȚI

 140268  – 05102015 – Faptul că la reuniunea miniştrilor de Interne din UE de joi de la Luxemburg nu se va discuta despre aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu este chiar o surpriză, în contextul bulversării la nivel european din cauza valului migratoriu fără precedent. O spune la RFI senatorul PSD, Titus Corlăţean, preşedintele comisiei speciale a Parlamentului pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Titus Corlăţean declară că ”acest dosar riscă să devină din păcate pentru România o poveste fără sfârşit. Asta înseamnă că nu a existat un consens sau o unanimitate pentru înscrierea pe ordinea de zi finală a acestui subiect. Până la urmă, în contextul actual generat de această bulversare la nivel european din cauza valului migratoriu fără precedent pe care îl cunoaştem, n-ar trebui să fie chiar o surpriză. Din păcate, fereastra de oportunitate care apăruse, spun eu, din nou, în prima jumătate a acestui an, datorită evenimentelor cunoscute, a generat multă bulversare această evoluţie, a generat mutaţii la nivelul poziţiilor unor capitale pe tema de ansamblu legată de Spaţiul Schengen şi am auzit voci politice importante în Uniunea Europeană, care puneau sub semnul întrebării existenţa însăşi a Spaţiului Schengen. Aşa că nu este chiar o surpriză”, spune fostul ministru de Externe.

Subiectul aderării României şi Bulgariei nu a fost introdus pe agenda reuniunii de joi a miniştrilor europeni de Interne. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.