Acasă Nord-Vest Maramures Maramureș: Decizie luată de primarul Cherecheș în urma perchezițiilor DNA

Maramureș: Decizie luată de primarul Cherecheș în urma perchezițiilor DNA

DISTRIBUIȚI

 140208 – 01102015 – DNA confirm perchezițiile făcute în această dimineață la 12 adrese din Baia Mare, anunțând că este vorba despre infracțiuni de corupție, comise în perioada 2014-2015.

Perchezițiile au fost autorizate de judecător, una dintre ele având loc la sediul unei instituții publice (Primăria Baia Mare – n.r.r), celelalte la sedii de firmă sau locuințe. Ancheta este sprijinită de SRI, DGA și Inspectoratul de Jandarmi – Maramureș.

Potrivit stiripesurse, a fost percheziționat și clubul de handbal feminin din oraş, finanţat de municipalitate, de unde au fost ridicate documente contabile legate de finanţarea echipei.

În urma perchezițiilor, primarul Cătălin Cherecheş (UNPR) a anunțat că va sista finanţarea echipei în condițiile în care nu există un cadru legal pentru finanţarea sportului. Acesta a declarat la Realitatea că ”există acte normative neclare, care sunt la mâna unui anchetator și care te pun într-o situație vulnerabilă. Decizia pe care o vom lua este să nu mai susținem sportul și să retragem echipa de handal din Liga Campionilor. S-au ridicat de la sediul primăriei documente care țin exclusiv de finanțarea acetor entități sportive, toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la noi. Anchetatorii au vizat doar cluburile de hanbal, băieți și fete”.

Cherecheș a mai anunțat că echipa de handbal nu va evolua în partida de Liga Campionilor programată în weekend.

Primarul din Baia Mare este urmărit penal de DNA pentru luare de mită, trafic de influență și acte de comerț, incompatibile cu funcția publică.

Potrivit rezoluției de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, în cursul anilor 2011 – 2013, Cătălin Cherecheş, primar al municipiului Baia Mare, a pretins şi primit sume de bani cu titlu de mită de la reprezentanţii a cinci societăţi comerciale, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a favoriza aceste societăţi comerciale în procedurile de achiziţie publică organizate de Primăria municipiului Baia Mare, atât cu ocazia atribuirii contractelor cât şi pe parcursul derulării acestora.

De asemenea, în perioada februarie – mai 2013, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o deţine, prin intermediul a două persoane din anturajul său care erau, în mod aparent, reprezentanţii legali a două societăţi comerciale.

Concret, în cursul lunii mai 2013, în scopul achiziţionării unei licenţe pentru un post de televiziune, Cherecheş a făcut demersuri pentru modificarea acţionariatului celor două firme, astfel încât apropiaţii săi să devină acţionari şi/sau administratori ai acestor societăţi comerciale. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.