Acasă Externe Siria: Ruşii au întreprins cel puţin 30 de raiduri în zona Palmirei

Siria: Ruşii au întreprins cel puţin 30 de raiduri în zona Palmirei

DISTRIBUIȚI

 140312  – 06102015 – Avioane militare ruse au bombardat pentru prima oară poziţii ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI) la Palmira şi în jurul acestui oraş antic din Siria, a relatat marţi televiziunea siriană, citată de AFP. Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), ruşii au întreprins cel puţin 30 de raiduri în zona Palmirei în cursul zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi, incursiuni soldate cu 15 morţi în rândurile combatanţilor jihadişti.

În coordonare cu armata aerului siriană, aviaţia rusă a ţintit poziţii ale Statului Islamic în Palmira şi în jurul ei, a indicat televiziunea siriană, citând o sursă militară. ”20 de vehicule blindate au fost distruse, trei depozite de muniţii şi trei rampe de lansare de rachete”. Patru jihadişti au fost ucişi luni la Raqa, principalul fief al Statului Islamic în nord-estul Siriei, în urma atacurilor aeriene întreprinse în aceeaşi zi de aviaţia militară rusă, a indicat OSDH.

Profitând de războiul civil din Siria, Statul Islamic a ocupat, la 21 mai, Palmira, oraş situat la 205 km est de Damasc, suscitând temeri privitor la viitorul patrimoniului sirian. Oraşul antic Palmira, sit înscris de UNESCO în Patrimoniul mondial al umanităţii, este situat în provincia centrală Homs. De la ocuparea acestuia, Statul Islamic a procedat la execuţii sumare în rândurile populaţiei locale şi la distrugeri importante de monumente din acest oraş, dintre care cel mai recent act de barbarie a vizat duminică Arcul de Triumf, situat chiar la intrarea în faimoasa stradă cu coloane a site-ului istoric.

”Alegerea este simplă: fie Palmira dispare definitiv, fie armata siriană avansează foarte repede cu sprijinul comunităţii internaţionale şi a armatei ruse pentru eliberarea oraşului”, a declarat luni directorul general pentru Antichităţi şi Muzee din Siria, Maamoun Abdelkarim, după distrugerea Arcului de Triumf.PROMPT MEDIA

foto:ultimele-stiri.eu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.