Acasă Uncategorized Vaslui: Lei moldoveneşti falşi descoperiti la graniță

Vaslui: Lei moldoveneşti falşi descoperiti la graniță

DISTRIBUIȚI

 Lei moldoveneşti falşi140719 – 23102015 Poliţiştii de frontieră din P.T.F. Albiţa şi inspectorii vamali au depistat, intr-un autocar cu pasageri care venea din Republica Moldova, un tanar care avea peste 80 de pachete de tigari ascunse pe corp. Continuand verificarile, asupra tanarului au fost descoperite 21 bancnote in cupiura de 200 lei moldovenesti, cu aceeasi serie, care s-au dovedit a fi false.

Evenimentul a avut loc la 23 octombrie a.c., în jurul orei 3.00, la P.T.F. Albiţa/judeţul Vaslui, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, în calitate de pasager al unui autocar, un român de 31 de ani. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse şi nedeclarate, pe corpul barbatului, 89 pachete ţigări, cu timbru de acciză R. Moldova. Totodata, s-a stabilit ca tanarul avea asupra sa suma de 4.200 lei moldoveneşti (21 bancnote în cupiura de 200 lei), toate bancnotele având aceeaşi serie.

S-a constatat că bancnotele nu îndeplinesc elementele de siguranţă ale unor bancnote autentice, acestea fiind false total. Tânărul a declarat că în urmă cu câteva zile a găsit în Piaţa Centrală din Chişinău 25 bancnote lei moldoveneşti, din care a aruncat 4patrubancnote fiindcă erau ude şi murdare şi că pe celelalte 21 de bancnote le-a păstrat, deşi a intuit că sunt false, fiindu-i teamă să le predea autorităţilor competente din Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 396 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de 5.000 lei. – PROMPT MEDIA

foto:trm.md

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.