Acasă Centru Alba Alba: Aur pentru Poliţia de Frontieră la Campionatul Naţional de Şah al...

Alba: Aur pentru Poliţia de Frontieră la Campionatul Naţional de Şah al Ministerului Afacerilor Interne

DISTRIBUIȚI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA141070 – 11112015  –  În perioada  2 – 7 noiembrie a.c., în municipiul Alba Iulia, s-a organizat şi desfăşurat Campionatul Naţional de Şah al Ministerului Afacerilor Interne, competiţie sportivă care a reunit 60 de sportivi din toate structurile M.A.I. şi din toate judeţele României.

Turneul s-a desfăşurat în sistem elveţian, 9 runde (2 runde zilnic) de şah clasic, fiecare partidă fiind jucată în aproximativ 4 ore, individual şi pe echipe. Aşa cum au fost obişnuiţi şi în anii din urmă, concurenţii au participat şi la un concurs de Blitz (şah fulger) în cadrul căruia fiecare partidă disputată nu putea depăşi intervalul de timp de 3 minute.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a fost reprezentat la acest turneu de inspectorul principal de poliţie Ursan Cornel Marius şi agentul principal de poliţie Cărare Elis Ciprian, ambii poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi.

Prestaţia inspectorului principal de poliţie Ursan Cornel Marius a fost la înălţimea palmaresului propriu de medalii, cupe şi diplome obţinute de acesta în competiţii şahiste organizate la nivel local, regional, naţional şi internaţional, obţinând Locul I – cu 7,5 puncte din 9 posibile, iar la categoria Blitz fiind declarat Campion Naţional al Ministerului Afacerilor şi Internelor.

Agentul principal de poliţie Cărare Elis Ciprian, aflat la prima competiţie de o asemenea anvergură, a avut o prestaţie foarte bună, depăşind procentul de 50% şi reuşind să se claseze în primii 25 sportivi.

Surpriza turneului a fost însă faptul că, în premieră, echipa Poliţiei de  Frontieră, formată din 14 membri, reprezentanţi ai I.T.P.F. Iaşi,OLYMPUS DIGITAL CAMERA Oradea, Sighetu Marmaţiei, Garda de Coastă, S.F.I.C.P.P.F. Iaşi şi I.G.P.F., s-a clasat pe primul loc la echipe, rezultat remarcabil având în vedere puternicele delegaţii prezente.

”A fost un turneu puternic, în care s-a luptat pentru medalie până în ultima rundă. Mă bucură rezultatele obţinute, acestea fiind o încununare a experienţei acumulate, a unei serioase pregătiri şi a efortului depus! Sper să dau un exemplu bun de urmat celor 100 de copii din municipiul Huşi pe care îi antrenez şi pe care îi învăţ că munca şi seriozitatea sunt mereu răsplătite şi că un titlu înseamnă 99% transpiraţie şi doar 1% inspiraţie (talent)!”, a declarat inspectorul principal de poliţie Ursan Cornel Marius la finalul competiţiei.

Cei doi poliţişti de frontieră sunt membri activi ai Asociaţiei Sportive Frontiera Vaslui, unde, alături de ceilalţi colegi ai lor împărtăşesc copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară, din municipiul Huşi şi comunele limitrofe, cunoştinţele lor în domeniul şahului, tenisului de masă, fotbalului, karatelor şi oinei, toate acestea doar din pasiune şi mânaţi de convingerea că suntem cei bogati prin resursa noastră cea mai de preţ – copiii noştri. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.