Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Fost consilier superior de la ANAF, trimis în judecată

București: Fost consilier superior de la ANAF, trimis în judecată

119
DISTRIBUIȚI

 trimis in judecata141393 – 27112015 – DNA Ploiești a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Romeo Florin Nicolae,  la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, fost vicepreședinte A.N.A.F. și fost director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În cursul lunii iulie 2010, Nicolae a pretins și primit de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, echivalentul în lei al sumei de 5.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de firma omului de afaceri împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere respectivă, privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei, fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

În cauză, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 21.305 lei depusă de inculpatul Nicolae Romeo-Florin la Trezoreria Ploieşti. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.