Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: La Elias mai sunt 14 pacienți, dintre care zece în stare...

București: La Elias mai sunt 14 pacienți, dintre care zece în stare gravă sau critică

DISTRIBUIȚI

 club_colectiv_victima_pe_targ140862 – 02112015  –  Ca urmare a accidentului produs la Clubul Colectiv din București, în data de 30 octombrie 2015, începând cu ora 23:32, în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență Elias au început să sosească cu ambulanțele SMURD și SABIF primele 4 victime, aduse direct de la locul accidentului, admise ulterior în ATI. Pe parcursul nopții, au mai fost primite 8 victime, dirijate de SMURD de la Spitalul Floreasca și 4 victime de la Spitalul Colțea, totalizând 16 victime, din care 4 intubate, până în dimineața zilei de 31 octombrie.

În acest moment, în Spitalul Elias se mai află 14 victime, 2 victime adolescenți fiind transferate pe 31 octombrie și 1 noiembrie la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Din cei 14 pacienți, 10 se află în secția de terapie intensivă în stare gravă sau critică. 8 pacienți prezintă arsuri termice și chimice de căi aeriene superioare și inferioare, confirmate bronhonscopic, și arsuri de extremitate cefalică, necesitând intubație oro-traheală și ventilație mecanică; la aceste leziuni se adaugă arsuri ale suprafeței corporale în proporție de 20-50 %. Din cei 8 pacienți intubați, 5 sunt instabili hemodinamic și se află în stare critică.

În secția de chirurgie se mai află 4 pacienți, cu stare generală satisfăcătoare, cu arsuri pe suprafețe mici, în general la nivelul extremităților. Acești pacienți nu necesită măsuri de terapie intensivă.

Toți pacienții spitalizați sunt supuși unui tratament local zilnic, a cărui complexitate variază în funcție de complexitatea leziunilor și se realizează în sălile de operație.

Pacienții sunt evaluați zilnic de o echipă multidisciplinară (chirurgi plasticieni, chirurgi generaliști, anesteziști, pneumologi) care stabilește direcțiile terapeutice.

Prognosticul acestor pacienți este grevat de potențialul de evoluție severă, dată fiind posibila progresie nefavorabilă a leziunilor produse în momentul expunerii la fum și foc.

În toată această perioadă, spitalul a fost în contact permanent cu Ministerul Sănătății și cu secretarul de stat MAI, dr. Raed Arafat, și a primit tot suportul logistic (medicamente, materiale sanitare, suplimentări de finanțare pe AP-ATI ) pentru îngrijirea adecvată a acestor pacienți.

Evoluția acestor pacienți este comunicată la fiecare 3 ore către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență a Ministerului Sănătății, anunță managerul spitalului, prof. dr. Doina Dimulescu. –  PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.