Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Liviu Dragnea: Alegerile anticipate, cel mai devreme pe 5 aprilie 2016....

București: Liviu Dragnea: Alegerile anticipate, cel mai devreme pe 5 aprilie 2016. ”Trebuie să fim responsabili, să cumpănim mult mai bine”

DISTRIBUIȚI

 Dragnea140979 – 06112015  – Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, potrivit www.agerpres.ro, că alegerile anticipate se pot organiza cel mai devreme pe 5 aprilie anul viitor, iar până atunci treburile țării vor fi gestionate de un guvern interimar cu atribuții limitate.

”Sunt de acord să avem o abordare mult mai echilibrată, mult mai înțeleaptă. Vii repede și spui că vrei alegeri anticipate. De ce? Ca să dea bine la public? Eu zic că trebuie să fim responsabili. Totuși țara asta trebuie ținută sub control. Avem niște parteneriate strategice importante cu Statele Unite, niște angajamente economice și financiare cu parteneri importanți și nu vreau să mă joc cu vorbele. Vorbim de alegeri anticipate care se pot organiza în 5 aprilie să zicem, cel mai devreme, în ideea în care respectăm Constituția, pentru că eu înțeleg și e firesc că suntem toți revoltați că alegerile trebuie să fie respectate”, a spus Dragnea, la sediul PSD.

El a adăugat că alegeri anticipate ar însemna ca până la 5 aprilie guvernul care va gestiona treburile țării să fie actualul guvern interimar, care are atribuțiuni limitate, care nu are posibilitatea să adopte proiecte de lege sau ordonanțe de urgență și nu poate să prezinte în Parlament un proiect de buget până în aprilie, ceea ce ar avea consecințe destul de grave atât asupra creșterii economice, cât și asupra programelor europene.

”Dacă președintele și celelalte forțe politice ajung la concluzia că trebuie să facem alegeri anticipate și să ținem acest guvern interimar până în aprilie o să discutăm, dar eu cred că trebuie să cumpănim mult mai bine – obiectivele solicitate de societate pot fi atinse mai bine cu un guvern interimar și instabil până în aprilie sau pot fi atinse dacă, cu foarte mută cumpănire, se instalează un guvern de tehnocrați, cu oameni foarte bine pregătiți, care să înceapă să facă lucruri, fără a mai vorbi de faptul că vine iarna, o iarnă care s-ar putea să fie foarte grea pentru România și unde trebuie luate foarte multe decizii. Un guvern interimar poate să genereze o lipsă de implicare a multor instituții și poate să genereze o lipsă de implicare a multora care lucrează în instituțiile respective, pentru că există instabilitate la vârful guvernului”, a menționat Dragnea. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.