Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ministerul Sănătății: În spitalele din România au rămas internate 76 de...

București: Ministerul Sănătății: În spitalele din România au rămas internate 76 de persoane, din care 24 în stare critică și gravă

DISTRIBUIȚI

 spital - stare critică și gravă141033 – 10112015  –  Ministerul Sănătății reamintește că, toate costurile aferente transportului și tratamentului pacienților transferați în clinicile din străinătate la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritatile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului.

De asemenea, Guvernul României a adoptat măsuri pentru sprijinirea familiilor sau rudelor pacienților internați în spitalele din România sau trimiși la tratament în spitale din străinătate, pentru perioada spitalizării.

Potrivit unei hotărâri aprobate, un membru al familiei sau altă rudă care însoțește un pacient transferat la un spital din străinătate va beneficia 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare și masă (200 de euro pe zi) și 1.500 de euro pentru transport.

Mai mult, pentru cea de-a doua etapă de asigurare a îngrijirilor medicale, Ministerul Sănătății colaborează cu Grupul integrat de intervenție în criză care va canaliza toate nevoile de consiliere psiho-socială și va gestiona comunicarea cu aparținătorii pacienților spitalizați în România și, ulterior, va comunica și cu pacienții externați.

Grupul integrat de intervenție în criză asigură și susține o colaborare transparență între insituțiile statului, fundațiile și ONG-urile care doresc să contribuie în perioada de criză pentru ca victimele să beneficieze de cel mai bun tratament posibil. Grupul oferă asistență de continuitate pe suport social în țările în care au fost transferați pacienți.

Ministerul Sănătății precizează că, pentru a respecta legislația în vigoare care vizează respectarea drepturilor pacienților nu se poate face publică lista cu numele persoanelor internate sau a clinicilor din străinătate unde au fost transferate.

Toate donațiile care se fac de către persoane fizice sau juridice trebuie direcționate către unitățile sanitare sau familii prin fundații și ONG-uri, compania UNIFARM sau ANMDM, în funcție de natura produselor.

Ministerul Sănătății informează că, până în data 10 noiembrie 2015, orele 7.00, în unitățile sanitare din România au rămas internate 76 de persoane, din care 24 în stare critică și gravă.

Datele pentru fiecare unitate sanitară: Spitalul de Arsi are internati 15 de pacienți internați, Spitalul Bagdasar Arseni – 15 de internați, Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienți internați, Spitalul Sfântul Ioan – 5 pacienți internați, Spitalul Elias – 7 pacienți internați, Spitalul Militar Central – 7 pacienți internați, Spitalul Sfântul Pantelimon – 2 pacienți internați, Spitalul de Urgență din București – 6 pacienți internați, Spitalul Universitar – 8 pacienți internați, Spitalul Dimitrie Gerota – 3 pacienți internați și Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienți internați.

Un număr de 34 de persoane au fost transferate în unități sanitare, după cum urmează: Austria – 2 persoane în stare stabilă, Belgia – 8 persoane în stare stabilă, Olanda – 8 persoane, din care 2 decese si 6 persoane în stare stabilă, Germania – 2 persoane care au plecat pe cont propriu si sunt în curs de stabilire a locațiilor în care se află, Marea Britanie – 9 persoane, din care un deces și alte 8 persoane în proces de evaluare medicală, Norvegia – o persoană stabilă, Israel – 3 persoane, din care un deces, o persoană în stare stabilă și o persoană în stare instabilă, Elveția – un pacient decedat înainte de a se finaliza transferul. –  PROMPT MEDIA

foto:antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.