Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Precizări de la INML

București: Precizări de la INML

DISTRIBUIȚI

 IML141016 – 09112015  –  În urma analizelor toxicologice, Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici București vine cu precizări privind cele 26 de cazuri de deces la fața locului în evenimentul de la Clubul Colectiv din 30 octombrie 2015.

”1. Pe lângă leziunile postcombustionale (arsuri) analizele toxicologice efectuate până în prezent arată că toate victimele prezintă concentrații în sânge de monoxid de carbon și acid cianhidric în doză toxică, 18 dintre victime prezentând concentrații peste valorile letale.

  1. Toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentrații ridicate de funingine, aerosoli și gaze toxice generate în incendiu, între care monoxidul de carbon și acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente.
  2. În aceste tipuri de incendii rezultă însă și alte tipuri de substanțe toxice: poliuretanul (ex. bureți folosiți în antifonare, etc.) și poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etanșarea racordurilor de țeavă) generează acid cianhidric și izocianați, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorură de vinil (ex. plastice de orice fel) generează hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul generează hidrogen sulfit, acroleină, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. Pentru punerea în evidență în corpul decedaților a prezenței posibile a acestor substanțe continuăm investigațiile toxicologice.
  3. La toate substanțele enumerate mai sus efectele toxice se manifestă imediat, ca urmare a acțiunii directe, dar multe dintre aceste substanțe determină în corpul uman și manifestări toxice la distanță în timp față de expunerea inițială ceea ce face ca multe dintre persoanele care se află internate în spital să prezinte o patologie combinată postcombustională și toxică”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.