Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Primăria Sectorului 4 precizează

București: Primăria Sectorului 4 precizează

DISTRIBUIȚI

Primăria Sectorului 4 140893 – 03112015  –  Punct de vedere privind legalitatea eliberării acordului/autorizaţiei de funcţionare pentru Clubul Colectiv. În ce măsură PRIMĂRIA SECTORULUI 4 era OBLIGATĂ să solicite agentului economic autorizaţia privind PREVENIREA ȘI STINGEREA INCENDIIILOR ANTERIOR ELIBERĂRII AUTORIZAȚIEI DE FUNCȚIONARE

  1. Dispozițiile art. 15 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea în registrul comerțului a persoanelor fizice, asociațiilor familiale și persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum și la autorizarea funcționării persoanelor juridice prevăd că “În vederea eliberării de către biroul unic din cadrul oficiului registrului comerțului de pe lângă tribunal a certificatului de înregistrare conținând codul unic de înrtegistrare […] solicitantul are obligația să depună, o dată cu cererea de înregistrare și actele doveditoare, declarația tip pe proprie răspundere, semnată de asociați sau de administratori, din care să rezulte, după caz, că: […] persoana juridică îndeplinește condițiile de funcționare prevăzute de legislația specifică în domeniul sanitar, sanitar veterinar, protecției mediului și protecției muncii, pentru activitățile precizate în declarația tip”.
  2. Din textul legal de mai sus rezultă că declarația tip pe proprie răspundere a agentului economic are în vedere condițiile de funcționare în domeniile sanitar, sanitar veterinar, protecției mediului și protecției muncii.
  3. Conform Hotărârii nr. 55/28.08.2008 emisă de Consiliul Local al Sectorului 4, privind aprobarea procedurii obținerii acordului de funcționare pentru desfășurarea activităților economice în zonele publice, modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local Sector 4 nr. 22/29.02.2012, în conformitate cu Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, rezultă care sunt condițiile și documentele necesare pentru ca un agent economic să obțină acordul de funcționare.
  4. Conform Anexei nr. 2 a Hotărârii nr. 22/29.02.2012, printre actele necesare pentru obținerea acordului de funcționare nu se regăsește autorizația de prevenire și stingere a incendiilor, rezultă așadar, că eliberarea acordului de funcționare nu era condiționată de existența acestei autorizații.
  5. Hotărârea nr. 42/05.07.2007 emisă de Consiliul Local al Sectorului 4 București, modificată prin Hotărârea nr. 20/29.02.2012, stabilește care sunt documentele în baza cărora este eliberată autorizația de funcționare. Astfel, Anexa nr. 1 la Hotărârea nr. 20/29.02.2012 nu prevede obligativitatea autorizației de prevenire și stingere a incendiilor pentru emiterea autorizației de funcționare.
  6. Mai mult, Autorizația de funcționare nr. 369/14.01.2015 prevede la rubrica mențiuni că “Prezenta autorizație este valabilă cu respectarea condițiilor de funcționare prevăzute de lege […]”.
  7. Or, conform celor de la pct. 5 și 6 rezultă că eliberarea autorizației de funcționare nu era condiționată de emiterea prealabilă a autorizației de prevenire și stingere a incendiilor. – PROMPT MEDIA

foto:dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.