Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Rezerve valutare mai mari

București: Rezerve valutare mai mari

DISTRIBUIȚI

 140867 – 02112015  –  Rezervele valutare la Banca Naţională a României au fost în octombrie de 31,65 miliarde euro, în creştere cu 8,6% faţă de luna precedentă, după ce au intrat două miliarde euro în conturile Ministerului Finanţelor din emisiunea de obligaţiuni în euro realizată în octombrie, potrivit datelor BNR.

În cursul lunii au avut loc intrări de 2,86 miliarde euro, provenind din alimentarea conturilor Finanţelor, inclusiv cu suma rezultată din emisiunea de eurobonduri de 2 miliarde euro, din alimentarea contului Comisiei Europene cu 509 milioane euro şi din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit.

Pe de altă parte, au ieşit 353 milioane euro, reprezentând plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci.

La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional pentru care Banca Naţională a României a plătit circa 120 milioane echivalent euro, se arată într-un comunicat BNR.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,48 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie au fost de 35,13 miliarde euro, faţă de 32,47 miliarde euro la 30 septembrie.

Plăţile scadente în noiembrie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 165 milioane euro. –  PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.