Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Vizita oficială în România a şefului polonez al Apărării

București: Vizita oficială în România a şefului polonez al Apărării

DISTRIBUIȚI

Vizita oficială în a şefului polonez al apărării141187 – 18112015 – Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, l-a primit marţi, 17 noiembrie, la sediul M.Ap.N., pe şeful Statului Major General al Republicii Polone, generalul – locotenent Mieczysław Gocuł, aflat în vizită oficială în România.

Pe timpul discuţiilor, generalul Ciucă a prezentat omologului său polonez priorităţile Armatei României pentru perioada următoare, angajamentul militarilor români în misiunea “Resolute Support” din Afganistan, precum şi stadiul implementării sarcinilor rezultate din Planul de acţiune al Alianţei pentru creşterea capacităţii operaţionale.

Generalul Ciucă a reiterat ideea prezentată în cadrul Reuniunii la nivel înalt a Statelor din Europa Centrală şi de Est din 4 noiembrie, găzduit de Preşedinţii României şi Poloniei, potrivit căreia se remarcă nevoia unei solidarităţi aliate şi a unei responsabilităţi împărţite, în vederea consolidării securităţii de la Marea Neagră până la Marea Baltică, astfel încât ţările partenere să fie în măsură să răspundă tuturor provocărilor şi ameninţărilor.

De asemenea, generalul Ciucă a mulţumit omologului său pentru sprijinul primit de la Comandamentul Multinaţional de Nord-Est din Szczecin, Polonia, care a pus la dispoziţie informaţii necesare constituirii Comandamentului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est de la Bucureşti. – PROMPT MEDIA

foto:mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.