Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti S-a mai dus un ”general”

S-a mai dus un ”general”

DISTRIBUIȚI

Consilierii din CGMB au revocat, marţi, hotărârea prin care Dan Ştefănel Marin a fost numit primar general interimar, precum şi cea prin care Cornel Pieptea a fost numit consilier general care exercită atribuţiile de viceprimar. Urmează ca Prefectura să ia act de decizia CGMB şi, cel mai probabil în şedinţa de mâine, anunţată la orele 15, Consiliul va alege un nou primar general interimar. Potrivit b365.ro, demiterea a fost votată de 37 de consilieri, iar 5 consilieri au votat împotrivă.

Liberalii îl acuză pe primarul interimar că a întârziat nejustificat adoptarea bugetului RADET, în ciuda numeroaselor semnale de alarmă primate, ceea ce ar putea pune regia în situația de a nu a asigura furnizarea apei calde și căldurii bucureștenilor în perioada de iarnă. ”Aprobarea împrumutului de 248 milioane de lei nu rezolvă pe fond situația RADET. Este doar o măsură pe termen scurt care asigură banii necesari pentru administrarea regiei în următoarele două luni. Fără măsuri concrete, în luna februarie s-ar putea să fim în aceeași situație. RADET are nevoie urgent de lucrări masive de reparații, iar pentru acest lucru banii de subvenție nu sunt suficienți”, susțin liberalii. Ei îl mai acuză pe primarul general interimar că nu a găsit soluții pentru corelarea prețului gigacaloriei reglementat de ANRSC și prețul pe care Primăria îl plătește regiei.

”Ștefănel Dan Marin nu a propus și nu a luat nici o măsură concretă privind RATB. El refuză în continuare să reglementeze regimul gratuităților transportului public. Din acest motiv, RATB înregistrează zilnic penalități de 1.2 mil lei către ANAF, deoarece municipalitatea nu plătește către regie contravaloarea gratuităților oferite diverselor categorii de beneficiari în baza unui contract. Reglementarea gratuităților este prevăzută de normele europene și solicitată în mod expres de RATB. O astfel de măsură, destul de simplă, nu ar avea efecte negative asupra bucureștenilor și ar stopa o hemoragie a RATB care pe termen lung poate duce, la fel ca și în cazul RADET, la probleme foarte grave”, mai susțin liberalii, care mai reclamă și lipsa de transparență a actului administrativ și a funcționării Primăriei Capitalei. ”Primăria condusă de primarul UNPR a rămas în continuare o instituție netransparentă. Au trecut aproape două luni de la preluarea mandatului de către primarul general interimar UNPR și bucureștenii nu au fost informați asupra stadiului principalelor proiecte ale municipalității, asupra modului de cheltuire a banilor sau asupra măsurilor luate în rezolvarea problemelor. Procesul de transparentizare nu a început. Nici măcar un pas nu s-a făcut în acest sens”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.