Acasă Social Vâlcea: Sindicaliștii din energie cer modoficarea Legii pensiilor

Vâlcea: Sindicaliștii din energie cer modoficarea Legii pensiilor

DISTRIBUIȚI

 fnme141246 – 20112015 – Congresul National al Federatiei Nationale Mine Energie, intrunit in sedinta la Olanesti, la 19 noiembrie 2015, a hotarat ca in urmatorii patru ani activitatea federatiei sa fie condusa de președintele Dumitru Pârvulescu și de președintele executiv Petre Nica.

Congresul a mai hotarat ca Marin Condescu, presedinte de onoare al FNME, va asigura un sprijin suplimentar conducerii Federatiei Nationale Mine Energie. In Biroul Executiv al Federatiei Nationale Mine Energie sunt reprezentate toate activitatile economice in care Federatia Nationala Mine Energie are sindicate, toate unitatile producatoare de energie, creand posibilitatea ca acesta sa fie completat prin cooptarea altor sindicate, din cadrul altor producatori de energie. Delegatii prezenti la lucrarile celui de-al VII-lea Congres au dezbatut probleme care vizeaza necesitatea stoparii concedierilor colective si a cheltuielilor efectuate de companiile energetice pe studii de consultanta in vederea restructurarilor, pana la aprobarea Strategiei Energetice Nationale, functionarea pietei de energie in Romania, necesitatea implicarii Consiliului Concurentei in stoparea eventualelor intelegeri intre traderii de energie in Romania, necesitatea modificarii Legii nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice și prelungirea avizelor privind incadrarea in conditii deosebite de munca.

Delegatii la congres considera ca reluarea dialogului social la nivelul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri , Ministerului Energiei, Ministerul Muncii si a altor institutii ale statului, este vitala, urmand ca Federatia Nationala Mine Energie sa transmita acestor institutii solicitari in acest sens.

In rezolvarea problemelor dezbatute, Federatia Nationala Mine Energie se va baza in continure pe sprijinul acordat de CNS “ Cartel ALFA” . – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.