Acasă Nord-Est Bacau Bacău: A fost reținut primarul orașului Dărmănești, din județul Bacău

Bacău: A fost reținut primarul orașului Dărmănești, din județul Bacău

DISTRIBUIȚI

 arestat141603 – 11122015 – Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus reținerea a trei persoane cercetate pentru luare de mită în formă continuată și dare de mită, urmând ca vineri să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

A fost prins în flagrant-delict primarul orașului Dărmăneşti, în timp ce primea suma de 10.000 lei, sumă pretinsă şi remisă de doi reprezentanţi ai unei firme de consultanţă, prin martorul denunţător. De asemenea, s-au efectuat două percheziţii domiciliare, fiind ridicate şi sumele de 8.600 lei, 1100 euro precum şi diverse documente. Au fost puse în executare trei mandate de aducere, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Bacău şi Iaşi.

În urma denunţului depus în luna octombrie 2015, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău de un consultant în cadrul unei firme din Iaşi, rezulta că primarul a pretins de la firma sus amintită o sumă de bani, respectiv 10 % din valoarea contractelor de consultanţă încheiate. Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău  au fost delegaţi de procuroul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău pentru desfăşurarea activităţilor procedurale.Persoanele cercetate au fost audiate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. Alături de primar au mai fost reținuți doi reprezentanți ai firmei de consultanţă, pentru dare de mită. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.