Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cioloș și-a prezentat mandatul cu care va merge pentru Consiliul European

București: Cioloș și-a prezentat mandatul cu care va merge pentru Consiliul European

DISTRIBUIȚI

 Ciolos - Parlament141529 – 08122015 – Prim-ministrul Dacian Cioloș și-a prezentat, marți, mandatul cu care va merge pentru Consiliul European. Principala temă discutată va fi legată de migrație, un subiect cu sensibilitate politică, un subiect care preocupă statele membre. E un test pentru UE ca să își arate capacitatea de a lua decizii pe subiecte mai sensibile. Măsurile au fost concentrate pe efecte, mai puțin pe cauze. România va continua să insiste pentru nevoia de a trata cauzele și de a găsi măsuri pentru a ține sub control cauzele, a spus premierul.

Cioloș a vorbit despre cele două centre de relocare care trebuie să fie funcționale pentru aplicarea legilor Consiliului în privința acestui aspect. ”România își menține rezerva față de mecanismul de relocare care ar rezolva doar cauzele”.

În ceea ce privește lupta împotriva terorismului, România va susține măsurile de combatere a fenomenului, întărirea sistemului de schimburi de informații între statele membre pentru a ține sub control suspecții și pentru a-i urmări.

Premierul a vorbit și despre zona euro și a spus că va insista pe consultarea statelor membre în privința unor măsuri. ”Susținem aprofundarea pieței unice, implementarea agendei digitale, respectarea celor patru libertăți”. Cioloș a explicat că ”România dorește ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. E un lucru în interesul Marii Britanii și al Uniunii Europene. În mare parte pornim cu o abordare pozitivă a punctelor propuse de Regatul Unit al Marii Britanii”. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.