Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Înțelegere între România și BEI privind acordarea expertizei în gestionarea proiectelor...

București: Înțelegere între România și BEI privind acordarea expertizei în gestionarea proiectelor finanțate din fonduri europene

DISTRIBUIȚI

 euro141684 – 16122015 – Banca Europeană de Investiții va asigura sprijin autorităților române pentru îmbunătățirea managementului și consolidării absorbției Fondurilor Europene Structurale și de Investiții, realizarea agendei de reforme structurale și investiții în sectorul public, în vederea realizării obiectivelor din Acordul de Parteneriat 2014 – 2020.

În acest sens, va fi semnat un Memorandum de Înțelegere între Guvernul României și Banca Europeană de Investiții, decizie luată de Executiv. Asistența experților BEI va fi acordată pentru două arii de intervenții:

 Necesități orizontale: sprijin pentru întărirea capacității administrative a Autorităților de Management și a beneficiarilor pentru identificarea, pregătirea și implementarea proiectelor; suport pentru închiderea Programelor Operaționale Sectoriale Transport și Mediu 2007 – 2013; consultanță pentru echipele de proiect și departamentele implicate în pregătirea, managementul și implementarea proiectelor; training; sprijin pentru identificarea problemelor de guvernanță și adoptarea legislației naționale pentru creșterea absorbției Fondurilor Europene Structurale și de Investiții, precum și pentru îndeplinirea condiționalităților ex-ante.

Necesități specifice referitoare la implementarea programelor operaționale: sprijin pentru monitorizare, evaluare, pregătire și implementare; punerea la dispoziție a unor experți care să sprijine pregătirea și implementarea proiectelor, inclusiv prin suport metodologic pentru pregătirea documentelor necesare; sprijin pentru implementarea instrumentelor financiare în România.

Expertiza acordată de BEI în baza acestui Memorandum de Înțelegere va fi rambursată din Fondurile Europene Structurale și de Investiții alocate României, în cadrul unor proiecte de asistență tehnică sau destinate dezvoltării capacității administrative.

Prin acest Memorandum de Înțelegere, România nu își asumă angajamente financiare în plus față de cele deja asumate prin documentele programatice aferente exercițiului financiar 2014-2020, iar acordul cu BEI este în concordanță cu obiectivul Guvernului de a sprijini reformele structurale, investițiile din sectorul public și creșterea absorbției Fondurilor Europene Structurale și de Investiții (FESI), cu suportul expertizei instituțiilor financiare internaționale.

Memorandumul de Înțelegere va intra în vigoare la data notificării de către Guvern a finalizării procedurilor naționale și va fi valabil până la finalul perioadei de programare 2014-2020, adică 31 decembrie 2023. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.