Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Dosare penale la Cernica

Dosare penale la Cernica

DISTRIBUIȚI

dosar141726 – 18122015 – Patru persoane din Cernica s-au ales cu dosar penal pentru furt de electricitate, după ce, polițiștii au descoperit că se racordaseră ilegal la rețeaua de distribuție. Verificările polițiștilor din Cernica au avut loc joi, existând informații asupra furtului de electricitate.

Totodată, ENEL anunță că în 2015, cu sprijinul poliției și jandarmeriei, au fost intensifictate controalele pentru depistarea branșamentelor ilegale la rețeaua de electricitatesau a branșamentelor și instalațiilor electrice realizate artizanale. Astfel, în primele 9 luni ale anului cantitatea de energie recuperată este aproape dublă, comparat cu întreaga cantitate recuperată în 2014.

În perioada ianuarie – septembrie 2015, în urma acţiunilor dedicate prevenirii și combaterii furturilor de energie electrică, desfășurate în cele 3 regiuni în care Enel activează (Muntenia Sud, Dobrogea, Banat) s-au constatat peste 2.334 de infracţiuni, prevăzute de Legea nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale, pentru care s-au întocmit plângeri penale.

Astfel, în primele 9 luni ale anului, cantitatea de energie recuperată în toate cele 3 regiuni Enel, este echivalentă cu 89 GWh, dublu față de cantitatea recuperată în întreg 2014. Cu această cantitate de energie electrică, ar putea fi alimentate timp de un an peste 24.700 de locuințe, respectiv aproximativ 774 de blocuri cu 8 etaje. Această cantitate ar fi suficientă și pentru alimentarea unui spital de dimensiuni mari din capitală, timp de aproximativ 8 ani.

Branșamentele ilegale și instalațiile electrice improvizate pun în pericol viața celor care le utilizează și pot fi oricând sursa unui incendiu de proporții. Astfel de branșamente pot determina situații de supraconsum și sunt, de multe ori, cauza unor întreruperi în alimentarea cu energie electrică, afectând astfel consumatorii branșați legal.

Din păcate, astfel de tentative au loc chiar și în zonele în care s-au executat recent investiții pentru modernizarea completă a rețelei de energie electrică, astfel încât sunt deteriorate echipamente nou instalate.

Furtul de curent, conform Codului Penal intră sub incidența prevederilor cu privire la infracțiunea de furt, coroborate cu cele ale legislației speciale, respectiv Legea Energiei Electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.