Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Eurodeputatul Victor Boştinaru, critici la adresa ministrului de Finanțe

Eurodeputatul Victor Boştinaru, critici la adresa ministrului de Finanțe

DISTRIBUIȚI

Victor Boştinaru 1141549 – 09122015 – Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru consideră că declaraţiile Ministrului Finanţelor Publice, Anca Dragu, conform cărora salariul minim nu va creşte în România de luna viitoare, amintind că în Brazilia sau India săracii lucrează şi pe doi lei, sunt inacceptabile şi demonstrează faptul că, indiferent de poziţiile pe care ministrul le-a ocupat înainte, aceasta nu a înţeles efectele crizei economice.

Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „Deşi vine de la Bruxelles, doamna Ministru nu pare a fi ascultat poziţiile preşedintelui Comisiei Europene sau ale Comisarului pentru afaceri economice şi financiare, Moscovici. Dacă ar fi făcut-o, ar fi realizat că poziţia dumneaei este desuetă, fundamental pro-corporatistă şi se află într-un conflict deschis cu modelul economiei sociale de piaţă şi cu valorile Uniunii Europene. Un guvern ai cărui membrii îşi asumă poziţia de experţi în domeniul lor, ar trebui să ştie că nu-şi pot asuma responsabilităţi precum reforma administraţiei, schimbarea modelului sau a opţiunilor economice, care pot fi realizate doar cu sprijin politic”.

„Totodată – mai consideră eurodeputatul Victor Boştinaru -, în faţa limbajului incalificabil la adresa românilor şi a României sunt profund îngrijorat în legătură cu poziţia pe care vremelnicul Ministru tehnocrat al finanţelor o va avea în numele României atunci când, în 2016, se vor dezbate la Bruxelles trei lucruri esenţiale: taxa pe tranzacţiile financiare, lupta împotriva paradisurilor fiscale, a evaziunii fiscale şi a optimizării fiscale, precum şi impozitarea profitului realizat de multinaţionale pe teritoriul statelor membre în care se realizează profitul.” ). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.