Acasă Externe Franța: Directorul general al FMI, Christine Lagarde, trimisă în judecată

Franța: Directorul general al FMI, Christine Lagarde, trimisă în judecată

DISTRIBUIȚI

Christine Lagarde141728 – 18122015 – Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a fost trimisă în judecată în Franţa pentru neglijenţă în gestionarea unui caz controversat de arbitraj în favoarea omului de afaceri Bernard Tapie.

Ea a înaintat imediat recurs la decizia judecătorească, ce intervine cu şase luni înaintea încheierii primului său mandat în fruntea FMI, pe 30 iunie 2016.

Anul acesta ea spunea că ar putea avea în vedere un al doilea mandat, dacă membrii instituţiei financiare o doresc.

La puţin timp după anunţul că i se deschide proces la Curtea de Justiţie a Franței – singura instanţă abilitată să judece presupuse ilegalităţi comise de miniştri în exerciţiul funcţiunii – Fondul Monetar şi-a reafirmat încrederea în directoarea sa.

Iar actualul ministru de finanţe francez, Michel Sapin, a ţinut să sublinieze că funcţionează prezumţia de nevinovăţie şi Lagarde îşi poate exercita funcţia – scrie France Presse.

Afacerea în care e implicată datează din 2008, când o curte de arbitraj privată validată de Ministerul de Finanţe, condus atunci de ea, a acordat 404 milioane de euro despăgubiri lui Bernard Tapie, care se pretindea fraudat de Banca Credit Lyonnais. – PROMPT MEDIA

foto:romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.