Acasă Nord-Vest Bihor Judecătorii au decis arestarea prim-procurorului Curții de Apel Oradea

Judecătorii au decis arestarea prim-procurorului Curții de Apel Oradea

DISTRIBUIȚI

141727 – 18122015 – Ioan Sabău, prim-procurorul Curții de Apel Oradeaa fost arestat preventive pentru 30 de zile, după ce fusese reținut de DNA pentru corupție (luare de mită, șantaj, favorizarea suspectului, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații).

DNA îl acuză pe magistratul orădean că timp de mai mulți ani a cerut și primit mită sub diverse forme (material lemnos și bani, protejarea si avansarea unei rude la locul de muncă, asfaltarea drumului de acces la locuința sa, racordarea locuinței personale la rețeaua de apă geotermală a orasului prin decontarea lucrării din bugetul local), de la o persoană cu funcție de conducere din cadrul Primariei Beiuș.

În schimb, procurorul trebuia să protejeze activitatea infracțională a denunțătorului și să supravegheze cercetările penale cu privire la acesta.

În 2009, procurorul Sabău cerut unei persoane din conducerea Episcopiei Romane Unite cu Roma Greco-Catolică Oradea să doneze municipiului Beiuș un teren proprietatea unității de cult, astfel încât primăria să poată asfalta drumul de acces la locuința lui, iar lucrările să fie decontate de la bugetul local.

În 2015, când a aflat despre intenția persoanei respective de a-l denunța la DNA, l-a șantajat, prin intermediari cu informațiile pe care le deținea împotriva acestuia.
Alte acuzații la adresa magistratului se referă la faptul că, în perioada 2011 – 2015, a pretins și primit produse viticole, obiecte de mobilier, diverse servicii de la primarul unei comune (denunțător în cauză), pentru a-l proteja. De asemenea, a cerut unui om de afaceri să-I repare instalația de apă a locuinței sale, fără să-i plătească lucrările, urmând, de asemenea, să-l protejeze în cadrul unor cercetări. – PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.