Acasă Centru Brasov Brașov: 26 de traficanți de droguri, săltați de DIICOT

Brașov: 26 de traficanți de droguri, săltați de DIICOT

DISTRIBUIȚI

retinuti142154 – 26012016  –  Marți dimineața, procurorii DIICOT Brașov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat 26 de percheziţii domiciliare pe raza  judeţelui  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc.

În perioada  noiembrie 2015 – ianuarie 2016, pe raza municipiului Braşov a fost constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alte persoane, în scopul comercializării atât a drogurilor de risc, cât și a substanțelor cu efecte psihoactive. În vederea distribuirii eficiente a substanțelor cu efecte psihoactive liderii grupului infracţional s-au implicat în activitățile de recrutare a persoanelor dispuse să le comercializeze, în special  din rândul consumatorilor, reuşind să creeze astfel o rețea având ramificații pe raza municipiilor Brașov  şi Codlea. Substanţele psihoactive erau achiziţionate de membrii grupului infracţional prin intermediul unor site-uri din Marea Britanie destinate experimentelor chimice, unde produsele care erau comercializate aveau specificatii clare de interdictie pentru consumul uman. Destinatia produselor achiziţionate din Marea Britanie era schimbată de membrii grupului astfel că, în procesul de fabricare a drogurilor, suspecţii utilizau atât produsul de bază cât şi toluen, acetonă sau sodă caustică. Produsul finit obţinut probabil prin fierbere se folosea pentru a stropi fragmente vegetale neutre (plante) iar ulterior era comercializat spre consum cu toate că acesta prezenta un grad ridicat de risc pentru sanatate.

În urma consumului acestor canabinoizi sintetici au fost inregistrate numeroase cazuri de internare în unităţi spitaliceşti a mai multor persoane, în special minori/adolescenţi. S-a constatat că produsul de bază al acestor etnobotanice este un compus chimic nou cunoscut sub denumirea de «Chimnaca» fiind raportat în anul 2015  la nivel european  de autoritatile germane ca produs psihoactiv nou. Până la acest moment pe teritoriul Germaniei au fost înregistrate  două decese si trei internări în stare gravă urmare a consumului acestui produs. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Braşov  au fost aduse 25 de persoane. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.