Acasă Centru Brasov Brașov: Ioan Neculaie, din nou strâns cu ușa

Brașov: Ioan Neculaie, din nou strâns cu ușa

DISTRIBUIȚI

 ioan_neculaie142218 – 28012016  –  Procurorii braşoveni fac joi percheziţii la FC Brașov şi la locuinţa patronului echipei, Ioan Neculaie, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei. Potrivit procurorului Claudiu Sandu de la Parchetul Tribunalului Braşov, citat de prosport.ro, descinderile la clubul FC Braşov şi la locuinţa patronului echipei, Ioan Neculaie, au loc într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei. Conform sursei citate, anchetatorii urmează să ridice documente referitoare la activitatea clubului de fotbal.

Ioan Neculaie este patronul fabricii de camioane Roman Braşov şi al echipei FC Braşov. În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, în martie 2008. Accidentul de muncă s-a petrecut în 6 martie 2008, când Florin Diţoiu, angajat al societăţii Prescon SA, în postul de mecanic, a murit după ce o parte a unui coş de fum care trebuia dezmembrat şi dat la fier vechi s-a prăbuşit peste el. În timp ce coşul de fum era secţionat de un sudor, o bucată din structură s-a prăbuşit peste muncitor şi l-a strivit. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au constatat, în urma verificărilor, că societatea nu avea nicio autorizaţie pentru dezafectarea coşului de fum respectiv şi nici nu erau îndeplinite măsurile legale privind protecţia şi siguranţa muncitorilor săi.

Şi în aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii, într-un caz legat de încălcarea proprietăţii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Braşov. –  PROMPT MEDIA

foto:vreaudreptate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.