Acasă Politic București: Comisia de Etică a Universității Politehnica București analizează

București: Comisia de Etică a Universității Politehnica București analizează

DISTRIBUIȚI

univ-politehnica141927 – 13012016  – Demersul cadrelor didactice care au inițiat, în nume personal, documentele pentru susținerea publicării lucrărilor scrise de către persoane private de libertate va fi supus analizei Comisiei de Etică și Integritate Academică, în baza legislației în vigoare și a Cartei Universității Politehnica din București (UPB), iar concluziile vor fi aplicate cu celeritate, susțin reprezentanții instituției de învățământ superior.

În baza legislației în vigoare și Cartei UPB, demersul cadrelor didactice care au inițiat în nume personal documentele pentru susținerea publicării lucrărilor scrise de către persoanele private de libertate va fi supus analizei Comisiei de Etică și Integritate Academică. Concluziile Comisiei de Etică și Integritate Academică vor fi publicate pe site-ul universității și aplicate cu celeritate.

UPB afirmă că a luat la cunoștință din presă despre documentele semnate de cadre didactice din universitate pentru susținerea publicării unor lucrări având drept autori persoane private de libertate.

Reprezentanții UPB subliniază că documentele semnate de cadrele didactice nu reprezintă angajamente ale instituției de învățământ superior, ci puncte de vedere exprimate în nume personal.

După cum se știe, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a solicitat  Consiliului Național al Rectorilor să ia măsuri pentru apărarea integrității academice, în contextul documentului făcut public de Ministerul Justiției, potrivit căruia o serie de profesori universitari și conferențiari au semnat recomandări pentru persoanele aflate în regim de detenție. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.