Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL cere înființarea Exim Asigurări

București: PNL cere înființarea Exim Asigurări

DISTRIBUIȚI

andreea paul142111 – 25012016  – Liberalii, prin vocea deputatului Andreea Paul, cer Guvernului să analizeze posibilitatea înființarea Exim Asigurări pentru dezvoltarea sănătoasă a pieței RCA în România. ”Înființarea Exim Asigurarări, pe lângă Eximbank, pe piața asigurarilor de tip RCA. Toate țările responsabile care își protejează cetățenii au câte o firmă de asigurări cu acționar majoritar de stat. Va dau două exemple: Polonia si Austria. VIG are actionar Primaria din Viena, iar PZU – statul polonez. Atunci când prețurile asigurărilor cresc prea mult, firma de stat intervine și oferă prețuri mai mici, iar ceilalți jucători sunt nevoiți să reducă prețurile dacă vor să rămână în piață. Guvernul să ia foarte în serios analiza acestei propuneri”, declară Andreea Paul.

Societatea respectivă ar urma, așadar, să intervină în piață în ”momentele deficile, când societățile de asigurări practică niște prețuri nejustificat de mari, pe care nu le pot explica”, așa cum se întâmplă în momentul de față.

După falimentul Astra Asigurări, pe piața asigurărilor încă o companie este în prag de colaps. Carpatica Asig a intrat în rezoluţie, ceea ce înseamnă că Fondul de Garantare a preluat controlul asupra deciziilor asigurătorului. Carpatica Asig are o cotă de piaţă de 15%. ­- – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.