Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: UDMR nu vede mari diferențe între alegerea primarilor într-un tur sau...

București: UDMR nu vede mari diferențe între alegerea primarilor într-un tur sau două

DISTRIBUIȚI

Marko Bela142184 – 27012016  – Legea nu trebuie schimbată, pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, susține senatorul UDMR Marko Bela. El se declară „în mod categoric” pentru un singur tur de scrutin.

Întrebat dacă şi-ar dori alegerea primarilor în două tururi, Marko Bela a spus, la RFI: ”Eu în mod categoric sunt pentru un singur tur de scrutin, împreună cu colegii mei din UDMR. Noi ne-am făcut analizele şi am ajuns la concluzia că nu e nevoie de o schimbare în acest sens. Am avut o perioadă când primarii s-au ales în două tururi de scrutin şi după aceea într-un singur tur de scrutin şi noi n-am văzut mari diferenţe”..

Senatorul UDMR consideră că nu ar fi oportună schimbarea legii electorale: ”Totuşi, deja suntem aproape în campanie electorală, suntem spre sfârşitul lunii ianuarie şi în iunie vom avea alegerile locale şi încă vrem să schimbăm legea electorală, ceea ce nu este în ordine, după părerea mea. Şi am impresia că cei care contestă în acest moment soluţia existentă şi foarte mulţi dintre cei care apără soluţia deja inclusă în legea electorală se gândesc de foarte multe ori numai la interesele propriilor partide şi fac speculaţii în ce fel, prin ce modalitate ar avea mai mulţi primari şi ar avea câştig de cauză”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.