Acasă Politic Israelul spriină realizarea Planului Naţional Cadastral al României

Israelul spriină realizarea Planului Naţional Cadastral al României

DISTRIBUIȚI

Dragnea-BN142053 – 20012016  –  Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost primit, la Ierusalim, de premierul Benjamin Netanyahu. Discuţiile dintre cei doi au durat o oră şi jumătate, iar liderul social-democrat i-a transmis condoleanţe lui Netanyahu după tragedia mamei ucise în faţa propriilor copii şi a spus că regretă că poporul israelian suferă din cauza agravării stării de securitate, se arată într-un comunicat PSD. Preşedintele PSD a transmis premierului israelian că regretă să vadă că populația israeliană suferă din cauza agravării situației de Securitate.

Prim-ministrul israelian i-a spus, la rândul său, liderului social democrat, că apreciază implicarea acestuia în consolidarea şi refacerea sinagogilor din România, în perioada în care a fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării. De asemenea, Benjamin Netanyahu i-a transmis lui Liviu Dragnea aprecierea sa pentru faptul că în timpul guvernului social-democrat, din care a făcut parte, a fost implementată legislaţia privind acordarea pensiilor de urmaş victimelor Holocaustului şi pentru munca forţată.

Preşedintele PSD a vorbit despre contribuţia României la Consiliul Afacerilor Externe pentru adoptarea unor concluzii mai echilibrate în privinţa Israelului.

„Considerăm că nu este corectă o condiţionare a eforturilor pentru Procesul de Pace de problematica etichetării produselor din teritoriile palestiniene” a declarat Liviu Dragnea. El a adăugat că ţara noastră va oferi sprijin pentru ca relația UE – Israel să rămână una echilibrată, în interesul tuturor. Preşedintele PSD a amintit, în acest context, şi eforturile europarlamentarilor social-democraţi români, în această direcţie.

Cei doi demnitari au vorbit pe larg despre multiplele posibilităţi de colaborare şi extindere a relaţiilor bilaterale. Concret, există interes pentru extinderea proiectelor comune în: agricultură, cercetare, sănătate, securitate cibernetică. În acest moment, volumul schimburilor comerciale este de 530,6 milioane USD. În plus, colaborarea în privinta atragerii fondurilor europene va deveni o prioritate. Liviu Dragnea a exprimat dorinţa de a lansa o cooperare în care Israelul să devină parte în proiectele naționale din România și la nivel european, domeniile de interes fiind: infrastructură urbană şi de transport.

Premierul israelian a promis sprijin pentru găsirea unor specialişti şi companii care să sprijine realizarea Planului Naţional Cadastral, subliniind că finalizarea acestui proiect va putea fi calificată ca o „revoluţie economică”.

Preşedintele PSD l-a invitat în Romania pe premierul israelian, care a fost plăcut surprins de această idee şi a promis că va da curs invitaţiei. –  PROMPT MEDIA

foto:psd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.