Acasă Externe Rep. Moldova: Atac cibernetic sau cenzură?

Rep. Moldova: Atac cibernetic sau cenzură?

DISTRIBUIȚI

moldtelecom142077 – 21012016  – Moldtelecom a emis un cominucat prin care a explicat din ce cauză emisia a șapte posturi TV a fost sistată. Motivul ar fi atacul cibernetic asupra companiei, asemănător celor la care au fost supuse mai multe instituții de stat în aceeași perioadă a anului 2015.

”În seara zilei de 20 ianuarie curent au fost constatate probleme tehnice în difuzarea unui șir de canale TV din grila de emisie IPTV a Companiei. Din momentul apariției deficiențelor în difuzare și pînă în prezent se depune efort maxim pentru înlăturarea problemei. Analiza preventivă arată că Compania a devenit ținta unui atac cibernetic asemănător atacurilor cibernetice la care au fost supuse mai multe instituții de stat în aceeași perioadă a anului 2015. S.A. „Moldtelecom” regretă apariția incidentului și este în proces de identificare a soluțiilor pentru înlăturarea problemei și restabilirea difuzării canalelor TV. Compania va sesiza toate organele de drept competente despre incidentul dat. Moldtelecom își prezintă scuzele sale abonaților și, cu siguranța, va compensa disconfortul creat”, se explică în comunicat.

Miercuri seara, în timpul protestelor din fața Parlamentului de la Chișinău. după învestirea noului guvern, posturile TV Moldova 1, Canal 2, Canal 3, ProTV, Jurnal TV, Publika TV și Prime nu puteau fi accesate pe rețelele de cablu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.