Acasă Externe Turcia: Restricții pentru sirieni

Turcia: Restricții pentru sirieni

DISTRIBUIȚI

Turcia141879 – 08012016 – Guvernul de la Ankara a introdus restricții de viză pentru sirienii care intră pe teritoriul Turciei pe cale aeriană sau maritimă. Măsura are drept scop reducerea fluxului de refugiați din Siria. Ministerul turc de Externe a precizat că noile reglementări sunt menite să reducă numărul sirienilor care sosesc în Turcia din alte state, precum Liban sau Egipt, precizează euractiv.ro

Mulți refugiați încearcă să ajungă din aceste țări în Turcia, iar de aici în UE. Potrivit Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), 800.000 de refugiați, cei mai mulți sirieni, au ajuns, anul trecut, din Turcia în Grecia pe mare. Sirienii care vor intra în Turcia pe cale terestră direct din Siria sunt în continuare bineveniți, a precizat, pentru DPA, o purtătoare de cuvânt a MAE turc, subliniind că Ankara își menține ”politica porților deschise” pentru refugiați.

Militanți pentru drepturile omului și activiști sirieni se plâng însă că realitatea de pe teren este foarte mult diferită. Grănicerii turci îi trimit înapoi pe refugiați în Siria, țară devastată de un război civil izbucnit în 2011.

Turcia a înregistrat, de la începutul conflictului civil, circa 2,2 milioane de refugiați sirieni, pe care-i găzduiește în 25 de tabere. Potrivit estimărilor, peste 250.000 de persoane și-au pierdut viața în conflictul sirian, iar 11 milioane – mai mult de jumătate din populația țării – și-au părăsit casele.

La sfârșitul lui noiembrie, Turcia și Uniunea Europeană au ajuns la un acord, prin care Ankara s-a angajat să facă mai multe eforturi pentru a-i împiedica pe refugiați să ajungă pe mare în Grecia.   –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.