Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Becali, din nou circ în fața instanței

București: Becali, din nou circ în fața instanței

DISTRIBUIȚI

Becali142518 – 15022016 –  George Becali a ajuns luni din nou în faţa instanţei, în calitate de martor-denunţător, în dosarul în care este anchetat Puiu Popoviciu. Afaceristul este cercetat de procurori după ce ar fi intrat în posesia a 224 de hectare de teren pe care a fost ridicat complexul de magazine şi apartamente din Băneasa, iar mărturia lui Becali este esenţială în dosar. În sala de judecată Becali a făcut din nou spectacol, susținând că nu poate jura pe Biblie întrucât aceasta ”nu este cea ortodoxă”. Patriarhia a trimis alte exemplare pentru ca Becali să aibă garanţia că jură pe ”Biblia ortodoxă”. Potrivit Antena 3, după începerea şedinţei, procurorul DNA nu a mai găsit denunţul făcut de Becali, drept care şedinţa a fost suspendată, timp în care cineva trebuie să meargă să caute în arhivă documentele. Când i-a venit rândul să vorbească în faţa judecătorului, Becali a surprins pe toată lumea afirmând că denunţul său, pe baza căruia a fost construit dosarul, era bazat pe bârfe. El şi-a cerut scuze procurorului DNA, dar reprezentantul DNA a anunţat că Becali va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă.

Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată în decembrie 2012, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată și pentru dare de mită. În același dosar, au mai fost trimiși în judecată fostul șef al DGIPI Cornel Șerban, Ioan Niculae Alecu – rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, Mihai Ion Florin Luican – fost prefect al municipiului București, Gabriel Toader – secretar Prefectura București, Ioan Todiraș – viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, Lizeta Minea – secretar Primărie Sector 1 și membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, Gheorghe Petrulian, Ștefan Diaconescu – secretar științific și rector în cadrul USAMV București, Petru Pitcovici – șef Divizie Operațiuni din cadrul Direcției Generale Anticorupție din MAI și Andrei Mihai Bejinaru.

Potrivit DNA, în perioada 2000 – 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri.

Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă în numele statului român, solicitând revenirea terenului în suprafață de 224 ha în proprietatea publică a statului.

 La ieșirea de la Curtea de Apel București, Becalia spus: ”Am vorbit cu judecatorul și am zis – domne, nu pot să spun. I-am cerut iertare procuroarei de mai multe ori. Dosarul ăsta nu depinde de mine. Mi-e frică, că e de la DNA. I-am zis că îmi cer iertare, iertare, iertare. Am spus numai adevarul din ceea ce știu. Acolo mai era și din ceea ce se bârfea. Dar am spus numai ce știam. Nu pot să spun din bârfă, eu spun din ceea ce știu. Atunci, pe vremea aia eram Gigi. Acum sunt Gheorghe. Acum am învatat din Sfintele Scripturi că dacă vei descoperi aproapelui tău, și Dumnezeu îți va descoperi ție la judecată”.

Becali a transmis și că nu a avut niciodată, nicio afacere cu Puiu Popoviciu și că preferă să sufere el decât să sufere alte persoane din cauza mărturiilor sale. ”Eu am trecut pe acolo, știu ce înseamnă suferința, și eu, decât să sufere altcineva, prefer să sufăr eu – mai ales daca spun o minciuna. Nu am avut nicio afacere cu Puiu Popoviciu, niciodată”. –  PROMPT MEDIA

foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.