Acasă Uncategorized București: ”Comisarul european” Pleșea, trimis în judecată

București: ”Comisarul european” Pleșea, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

trimis in judecata142648 – 23022016 – Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatei Andreea Lorena Pleșea, sub aspectul săvârşirii a 7 infracţiuni de înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cursul anilor 2011 – 2013, inculpata Pleşea a creat persoanelor vătămate aparenţa unei persoane influente, cu relaţii şi conexiuni în lumea politică, pe care se putea baza în demararea diverselor proiecte sau afaceri.

Mai mult, inculpata se prezenta ca fiind angajată a Comisiei Europene la Bruxelles sau chiar comisar european pentru a crea aceeaşi impresie de persoană importantă, care are susţinere în demararea şi desfăşurarea unor proiecte de anvergură. Folosindu-se de aceste calităţi, inculpata a pus la cale un mecanism infracţional menit să îi asigure importante sume de bani pentru uzul personal, prezentând mai multor oameni de afaceri posibilitatea implicării într-un proiect cu fonduri europene ce viza reciclarea deşeurilor în mai multe  localităţi din tară, proiect care, în realitate nu a existat.

În acest scop, inculpata a întocmit în fals mai multe documente din care rezulta demararea proiectului în două municipii reşedinţă de judeţ sau efectuarea de plăţi în cadrul proiectului pe care le-a prezentat persoanelor vătămate pentru a le determina să contribuie financiar în cadrul proiectului.

De asemenea, pentru a persuada şi mai mult persoanele vătămate, inculpata a organizat întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale unde a discutat despre proiectul pe care l-ar avea în desfăşurare.

Deosebit de inducerea în eroare a persoanelor vătămate cu privire la proiectul ce viza implementarea de aparate de reciclare, însă, arogându-şi aceleaşi calităţi de comisar european/angajat al Comisiei Europene,  inculpata a reuşit inducerea în eroare a persoanelor vătămate şi cu privire la alte aspecte în scopul de a obţine alte sume de bani (cum ar fi cazul unei persoane vătămate căreia i-a promis că va efectua demersuri pentru obţinerea unor fonduri europene pentru demararea unei investiţii) sau diverse bunuri (cazul unei persoane vătămate de la care a obţinut obiecte de îmbrăcăminte de lux ).

În concret, în cursul anului 2011, în calitate de administrator al S.C. G. P.  S.R..L., prin folosirea de către aceasta a calităţii mincinoase de angajat al Comisiei Europene, care, în virtutea funcţiei pretins ocupate, ar fi beneficiat de pregătirea şi influenţa necesară în mediul politic în vederea obţinerii unor contracte oneroase cu autorităţile locale din România, inculpata Pleşea Andree-Lorena a indus în eroare persoana vătămată S.C. V. M. S.R.L., cu prilejul încheierii a două contracte de asociere în participaţiune, unul având ca obiect punerea la dispoziţie de către S.C. V. M. S.R.L., a unor fonduri în valoare totală de 502.526 lei în vederea achiziţionării şi vânzării de către S.C. G. P.S.R.L a unor aparate de reciclare „outdoor” către două primării de municipii reşedinţă de judeţ, iar cel de-al doilea având ca obiect obţinerea de către această societate a contractelor de concesiune a trei gropi de gunoi situate pe teritoriul României, ce urmau a fi încheiate cu autorităţile locale, în cuantum de 133.938 lei, fără ca aceste obligaţii să fie respectate, pricinuind astfel o pagubă în cuantum de 636.364 lei,  iar, la solicitarea persoanei vătămate S.C. V.M. S.R.L. cu privire la stadiul proiectelor care au făcut obiectul contractului de asociere în participaţiune a prezentat acestuia, în decursul anului 2012, trei înscrisuri false, care atestă în mod fals situaţia ridicărilor în numerar, în vederea achitării acestora către instituţii publice, precum şi două contracte presupus încheiate de S.C. G.P.S.R.L. cu cele două primării.

Folosindu-se de aceeaşi calitate, în cursul anului 2011, inculpata a indus în eroare persoana vătămată S.C. M.-C. S.R.L., cu prilejul încheierii unui contract de împrumut pentru suma de 15.000 euro, care urmau a fi folosiţi în scopul unor deplasări la Bruxelles şi a întocmirii unor studii de fezabilitate, demersuri necesare încheierii ulterioare a contractelor de finanţare, precum şi  a unui contract de lucrări, având ca obiect executarea de către S.C. M.-C. S.R.L. a unor lucrări de construcţii necesare în vederea amplasării automatelor care fac obiectul programului de reciclare a peturilor, dozelor şi sticlei, iar, potrivit unui al treilea contract, de data aceasta de creditare, executantul se obliga să depună în contul S.C. G. P. S.R.L. suma de 16.700 euro, pricinuindu-i astfel o pagubă  totală în cuantum de 31700 euro iar, în cursul anului 2014, fiindu-i solicitată de către persoana vătămată situaţia demersurilor necesare derulării contractului de lucrări, Pleşea Andreea-Lorena a prezentat o adresă prin care se comunica aprobarea proiectului întocmit de în cadrul programului „Automate de colectare selectivă a deşeurilor (peturi, doze, sticlă, hârtie, carton) outdoor”, precum şi finanţarea acestuia cu suma de 300 milioane euro, necesară amplasării automatelor în 1.300 locaţii, despre care s-a stabilit ulterior că este falsificată.

Totodată, în vara  anului 2012, a indus în eroare persoana vătămată M. L., solicitând şi obţinând de la aceasta suma de 4.000 euro reprezentând valoarea unui studiu de fezabilitate întocmit la Bruxelles necesar construirii unui complex turistic în Eforie Sud, sumă de bani pe care Pleşea Andreea-Lorena a susţinut, în mod nereal, că a achitat-o în numele S.C. M.-C. S.R.L în vederea achitării respectivului studiu, despre care s-a stabilit ulterior că nu a fost întocmit, producându-se astfel o pagubă în cuantum de 4000 euro.

În cursul anului 2013, inculpata a indus în eroare persoana vătămată I. A.-C., cu prilejul încheierii un contract de asociere în participaţiune, în valoare de 100000 euro, precum şi a două contracte de împrumut în valoare de 250.000 euro, având ca obiect implementarea a 1.500 automate de colectare selectivă outdoor în România, persoana vătămată fiind convinsă să facă acest lucru în scopul demarării proiectului de mediu aferent implementării proiectului stabilit prin contractul de asociere în participaţiune, însă, ulterior primirii acestei sume totale de 300.000 euro, inculpata neefectuând niciun demers în vederea executării contractului de asociere în participaţiune şi a continuat să  menţină în eroare persoana vătămată Iacob Ani-Cristina prin emiterea de către aceasta, în calitate de administrator al S.C. G.P. S.R.L., în beneficiul persoanei vătămate a 11 file CEC, deşi la acel moment S.C. G. P.S.R.L. se afla în interdicţie bancară de a emite cecuri, producându-se astfel o pagubă persoanei vătămate de 350000 euro.

În cursul anului 2013, în calitate de administrator al S.C. G.P. S.R.L., inculpata Pleşea Andreea-Lorena a indus în eroare persoana vătămată S.C.I. S. S.R.L., cu prilejul încheierii unui contract de vânzare-cumpărare de obiecte de îmbrăcăminte de lux, în valoare totală de 222.505 lei, a căror contravaloare nu a fost achitată, iar atunci când persoana vătămată i-a solicitat efectuarea plăţii aceasta a emis, în numele S.C. G. P. S.R.L. pe care o administra o filă cec în valoare de 222.505 lei, aceasta fiind refuzată în condiţiile în care, anterior, inculpata câştigase încrederea persoanei vătămate prin cumpărarea mai multor mărfuri, de valoare considerabil mai mică, cu plata pe loc, în intervalul 2011-2013, precum şi prin menţionarea, în mod nereal, că ar fi angajată a Comisiei Europene, acţiuni prin care s-a produs o pagubă în cuantum de 222.505 lei. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.