Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Fond de investiții pentru românii din diaspora

București: Fond de investiții pentru românii din diaspora

DISTRIBUIȚI

Costin Borc142485 – 12022016 –  Ministerul Economiei pregateste un fond de investitii pentru romanii din diaspora care vor sa isi deschida o afacere in Romania, a anuntat ministrul economiei Costin Borc, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, exista modele de succes prin care la fiecare leu investit, investitorii primesc un leu de la statul roman. ”Exista cateva modele de succes: De exemplu, un leu pus de investitorul privat, un leu pus de investitorul de stat. Ideea este crearea unui fond pentru investitorii din diaspora, de a contribui cu fonduri la proiectele pe care romanii din diaspora vor sa le faca”, a precizat Borc.

Astfel, sumele ar putea ajunge pana la 50.000 de lei si ar fi nerambursabili. Granturile se vor aloca doar pentru cei care au firme si vin cu acte justificative pentru cheltuielile efectuate, informeaza surse guvernamentale, citate de PRO TV.

”Va fi probabil initial o perioada de trei luni in timpul verii, dar eu o vad ca si un lucru constant. Pentru ca sunt studenti in anii mai mari care au doar cateva ore pe saptamana si care pot sa-si permita sa lucreze. Avantaj pentru ambele parti. Noi beneficiam de niste oameni care vin cu dinamism si idei mult mai bune, iar dumnealor isi pot completa cerintele pe care le au pentru a-si gasi un job mai departe”, a spus Costin Borc.

Cei aproape 50.000 de studenti romani aflati la studii in strainatate se pot inscrie din aceasta vara, sa faca practica in consulatele si ambasadele Romaniei din lume. Anunturile vor fi postate pe site-ul dedicat programelor de practica: intership.gov.ro. Daca modelul aplicat deja in tara va fi extins si pentru ambasade, atunci studentii vor primi si bani pentru lunile lucrate. In plus, o parte dintre acesti tineri ar putea fi tentati sa lucreze in administratie, unde guvernul cauta oameni tineri si cu idei. –  PROMPT MEDIA

foto:romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.