Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Încă 50 de militari români pleacă în Irak

București: Încă 50 de militari români pleacă în Irak

DISTRIBUIȚI

militari români , Irak 142461 – 11022016 –  În 2016, 50 de militari români vor pleca  în Irak ca să-i instruiască pe militari, în cadrul Coaliției anti-ISIS/Daesh, după ce Birourile Permanente ale Parlamentului au aprobat solicitarea președintelui Klaus Iohannis, relatează Agerpres. ”Solicitarea preşedintelui României privitoare la trimiterea a 50 de militari pentru activităţi de instruire, în Irak, în lupta împotriva ISIL/Daesh, a fost aprobată. Urmează să fie supusă plenului”, a precizat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

”În temeiul şi condiţiile Legii nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, solicit Parlamentului României să aprobe participarea Armatei României, în anul 2016, exclusiv pe teritoriul Republicii Irak, la activităţi de instruire a forţelor de securitate irakiene în cadrul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL/Daesh, condusă de SUA, cu un efectiv total de până la 50 de militari, cuprinzând instructori, personal de stat major şi de sprijin din domeniile: forţe speciale, informaţii militare şi forţe terestre” se arată în solicitarea şefului statului.

Potrivit documentului, după consultarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, preşedintele Iohannis a avizat participarea Armatei României, în anul 2016, cu un efectiv total de până la 50 de militari, la activităţi de instruire a forţelor de securitate irakiene în cadrul Coaliţiei internaţionale anti-ISL. MApN va încheia memorandumul de înţelegere cu partenerul american şi cu alte state membre ale coaliţiei care îşi exprimă dorinţa de sprijin a forţelor române în teatrul de operaţii.  Fondurile financiare necesare participării forţelor şi mijloacelor Armatei României la această misiune vor fi asigurate prin suplimentarea bugetului MApN pentru anul 2015. –  PROMPT MEDIA

foto:stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.