Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Indemnizație pe viață pentru mame

București: Indemnizație pe viață pentru mame

DISTRIBUIȚI

 Ninel-Peia142537 – 16022016 –  Deputatul PSD de Ilfov Ninel Peia a inițiat un proiect de lege prin care propune ca femeile care au născut și au crescut cel puțin trei copii să primească o indemnizație viageră lunară, toată viața, iar cele care au cinci copii sau mai mult să primească și medalia de ”Mamă – eroină”.

”Se acordă o indemnizație viageră lunară pentru mamele care au născut și crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizația viageră se acordă în fiecare lună, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci – 50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul și medalia de Mamă – eroină. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiționată de obținerea unui alt venit și nu se impozitează”, se arată în proiectul de lege.

Peia mai arată în expunerea de motive că, în ultimii 25 de ani, în România, s-a instalat ”un vrăjmaș insidios care ne amenință serios devenirea”. El adaugă că profesorul Vasile Ghețău, directorul Centrului de cercetări demografice al Academiei Române, a ajuns, în urma unui studiu, la un deznodământ sumbru: populația României, în 2050, va fi de 16 milioane de locuitori. Potrivit studiului amintit, în anul 1990 s-au născut în țara noastră 314.746 de copii, în 2011 – 196.242 de copii, iar în 2013 – 176.000. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.