Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președintele CJ Satu Mare, incompatibil

București: Președintele CJ Satu Mare, incompatibil

DISTRIBUIȚI

Mihai Adrian Ştef142285 – 02022016  – Curtea de Apel Bucureşti a decis că Mihai Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deţinerii simultane de funcţii şi calităţi. El a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în martie 2014. Decizia instanţei nu este definitivă, Ştef având posibilitatea să facă recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La 21 martie 2014, ANI a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Mihai Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare şi fost vicepreşedinte al CJ, ca urmare a deţinerii simultane de funcţii şi calităţi. Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de vicepreşedinte al CJ Satu Mare (2008 – 2012), Mihai Adrian Ştef a deţinut şi funcţia de administrator al SC Ştef & CO SRL (21 iunie 2008 – 21 aprilie 2009) şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Ştef Mihai Adrian Persoană Fizică Autorizată STEF (21 iunie 2008 – 18 iunie 2012). De asemenea, în perioada exercitării mandatului de preşedinte al CJ Satu Mare, el a deţinut simultan şi calitatea de comerciant persoană fizică (în perioada 18 iunie 2012 – 30 mai 2013).

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului. – PROMPT MEDIA

foto:adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.