Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Concluzia vicepremierului Vasile Dîncu despre administrație: ”Avem o gândire centralistă”

Concluzia vicepremierului Vasile Dîncu despre administrație: ”Avem o gândire centralistă”

DISTRIBUIȚI

Vasile Dîncu142377 – 08022016 – Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că există un spirit centralist la toţi funcţionarii din administraţia centrală, că foarte mulţi gândesc în formule stereotipice, iar instituţiile sunt blocate de o supraierarhie.

„Mi-am dat seama că există un spirit centralist la toţi funcţionarii din administraţia centrală. Dacă ne uităm într-o strategie (…) vedem acolo peste tot unde vorbim despre descentralizare, vedem numai despre ministere, despre Cabinetul premierului sau de Cancelaria premierului, nu vezi nicio căsuţă legată de reforma funcţiei publice, nu vezi UNCJR, nu vezi asociaţiile primarilor, nu vezi gândirea celor care sunt puşi să aplice, a celor din teritoriu. Avem o gândire centralistă şi pe cei care gândesc centralist nu ai cum să-i faci să gândească descentralizarea”, a afirmat Dâncu, la Realitatea Tv.

De asemenea, Dâncu mai spune că a remarcat şi o gândire de tip birocratic la funcționarii din  administrația centrală: ”Termenele puse în strategii erau foarte lungi, că pentru un funcţionar care lucrează acolo, pentru el armata este lungă. Deci nu are nicio problemă, trece timpul, el îşi ia leafa, deci nu vrea schimbare”, a arătat Dîncu.

În plus, Dîncu a observat că funcționarii nu lucrează în echipă și că instituţiile sunt blocate de o supraierarhie. „Mă enervează foarte mult lipsa gândirii, că foarte mulţi funcţionari publici gândesc în formule stereotipice, ai senzaţia că niciodată nu s-au gândit la ceea ce se întâmplă cu adevărat în viaţă. Mă enervează că funcţionarii nu pun întrebări suplimentare. În momentul în care îi dai un ordin, ei spun: da şefu şi vin cu treaba făcută prost. Nu au fost obişnuiţi să lucreze partenerial cu şefii lor. Este o ierarhie şi un reflex de supunere care este iraţional. Sunt instituţii blocate de o supraierarhie, de imposibilitatea de a trece peste nivelul imediat superior. Mă enervează faptul că oamenii nu sunt obişnuiţi să lucreze unii cu alţii”, a mai spus Dîncu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.