Acasă Economie FMI își va actualiza informațiile despre Republica Moldova

FMI își va actualiza informațiile despre Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

FMI142554 – 17022016 –  Reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova a anunțat că  în perioada 23-29 februarie o echipă a FMI, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, se va afla într-o vizită de lucru la Chișinău. Scopul misiunii FMI la Chișinău este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta ”politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și perfecționarea guvernării”. În comunicatul de presă se precizează că misiunea nu are mandatul de a negocia un program de asistență financiară, iar rezultatele misiunii nu vor fi discutate de Consiliul de Directori Executivi al FMI.

Expertul economic Veaceslav Ioniță vorbește, pe pagina sa de facebook,  ca despre un duș rece pentru autoritățile de la Chișinău.”Unii oficiali prea optimiști vedeau reluarea relațiilor cu FMI. Și în dorința de a inspira optimism, ușor au exagerat mandatul actualei echipe FMI venite la Chișinău. Pentru a nu lăsă loc de interpretare, FMI a fost nevoit să lanseze acest comunicat nu prea diplomatic. Pe scurt: Până la un nou acord cu FMI, este un drum lung, lung, de tot”.

Premierul moldovean, Pavel Filip anunța că după această vizită tehnică a experților FMI, la Chișinău urmează să ajungă o delegație pentru negocieri.

FMI a amânat în toamnă negocierile privind semnarea unui nou acord de finanțare cu Republica Moldova, după ce guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu a demisionat. Ultimul acord dintre Republica Moldova şi FMI a fost încheiat în 2013. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.