Acasă Vest Hunedoara Hunedoara: 200 de mineri blocați în subteran

Hunedoara: 200 de mineri blocați în subteran

DISTRIBUIȚI

mineri142636 – 22022016 –  Aproximativ 200 de mineri de la exploatarea de cărbune Lonea s-au blocat luni dimineața în subteran, nemulțumiți de situația în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH). Protestatarii au cerut ca ministrul Energiei, Victor Grigorescu, să vină în Valea Jiului pentru a discuta cu ei. Președintele Sindicatului ”Muntele” de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, a anunțat că activitatea la Mina Lonea a fost oprită și de angajații care lucrează la suprafață.

Păduraru a explicat că aceștia se tem de falimentul CEH și de perspectiva că și-ar putea pierde locurile de muncă. ”Starea de spirit a oamenilor este foarte încinsă la nivel de subteran și suprafață, dar și în Valea Jiului este la fel. Oamenii se tem de insolvența CEH și de pericolul falimentului. Vedem falimentul la poarta minei”, a arătat liderul de sindicat.

CEH numără circa 6.300 de salariați care lucrează la minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni. Compania se află în procedură de insolvență. –  PROMPT MEDIA

foto:romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.