Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Jucării contrafăcute, muncă la negru și muzică difuzată fără drepturi de...

Ilfov: Jucării contrafăcute, muncă la negru și muzică difuzată fără drepturi de autor la Dobroești și Brănești

DISTRIBUIȚI

jucarii contrafacute142772 – 29022016 –  La 26 februarie a.c., ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale, cu sedii și puncte de lucru pe raza localităților Dobroești și Brănești. Scopul acțiunii a fost protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit cu mărfuri contrafăcute, combaterea evaziunii fiscale și a folosirii forței de muncă “la negru”. În cadrul acțiunii, la două dintre unitățile economice controlate, polițiștii au descoperit că reprezentanții societăților aveau expuse spre vânzare sute de jucării, susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii au identificat administratorii celor două societăți, două femei, de 52, respectiv, 37 de ani, pe numele cărora au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrafacere de marcă. Marfa, în valoare de 26.640 de lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

În urma controlului efectuat la o altă societate comercială, cu sediul în localitatea Dobroești, polițiștii au identificat 7șaptepersoane, care prestau activități în domeniul construcțiilor fără a avea încheiate contracte de muncă. Pe numele administratorului societății, un bărbat, de 41 de ani, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheiere formelor legale de angajare. De asemenea, fiind efectuate verificări, la o unitate de alimentație publică, polițiștii au constatat că, reprezentanții legali ai acesteia nu dețineau autorizație pentru difuzarea muzicii ambientale, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională de 30.000 de lei. Acțiunile de acest gen vor continua. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.