Acasă Sud Prahova Prahova: Luca a fost reținut

Prahova: Luca a fost reținut

DISTRIBUIȚI

 142646 – 23022016 – Omul de afaceri liviu-luca-1 a fost retinut de procurorii DIICOT Ploiesti in dosarul in care este acuzat de constituire de grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani. Prejudiciul in acest caz ar fi de 15 milioane de lei. De asemenea, alte trei persoane au fost puse sub control judiciar in acelasi dosar.

Procurorii DIICOT au perchiziționat luni domeniul din Paulesti – Prahova al lui Liviu Luca, acesta fiind acuzat că în perioada 2005 – 2009 a prejudiciat PSV Company , fosta Petrom Service, cu peste 15 milioane lei.

Liviu Luca a mai fost gasit vinovat de doua fapte de coruptie și a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru rolul jucat în calitate de prim-vicepreoedinte al CNSLR Fratia. În acest dosar, potrivit DNA, în cursul anului 2011, Liviu Luca a actionat în asa fel încât, folosindu-și influența de prim-vicepreședinte al CNSLR Fraia, a înlesnit încheierea unui contract de management între societațile Sind Tour Trading SRL, unde CNSLR Frația este acționar majoritar, si Tour Mirinvest SRL Timisoara, contract prin care cea de-a doua societate ar fi obținut foloase necuvenite în suma de 732.000 de euro.

De asemenea, într-un alt dosar, Tribunalul București i-a condamnat, la 14 iulie 2014, în dosarul falimentarii Petromservice, pe Sorin Ovidiu Vîntu la 6 ani și 2 luni de închisoare, pe Octavian Ţurcan la 9 ani, iar pe Liviu Luca, la 6 ani, toate pedepsele fiind cu executare. – PROMPT MEDIA

foto:rador.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.