Acasă Externe Agenda Europeana Reuniune ministerială a NATO la Bruxelles

Reuniune ministerială a NATO la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

nato_m(142380 – 08022016 – Reuniunea miniştrilor apărării ai NATO este programată la Bruxelles, la mijlocul săptămânii, când vor fi trecute în revistă principalele probleme privind politica de apărare a aliaţilor.

Din partea României va participa ministrul de resort, Mihnea Motoc.

Evenimentul a fost deja prefaţat de declaraţii făcute de secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, care a expus principalele preocupări de ultimă oră ale NATO, multe dintre ele urmând să fie discutate miercuri şi joi de miniştrii apărării la Cartierul Alianţei din Bruxelles.

Provocările de securitate la adresa NATO au fost de altfel reiterate în prezentarea raportului Alianţei pe 2015, când secretarul general Jens Stoltenberg a făcut trimiteri la agenda reuniunii miniştrilor apărării.

De precizat că în urmă cu câteva zile, Jens Stoltenberg a anunţat că Statele Unite au solicitat sprijinul NATO pentru eforturile coaliţiei internaţionale care luptă împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic.

O altă temă va fi legată de situaţia din Siria. În declaraţii recente, Jens Stoltenberg a accentuat îngrijorarea faţă de loviturile aeriene ruseşti din Siria, apreciind că acestea subminează eforturile pentru găsirea unei soluţii politice la conflictul sirian.

Oficialul NATO a precizat că întărirea prezenţei militare substanţiale a Rusiei în Mediterana orientală este pe cale de a schimba echilibrul strategic al regiunii.

Reuniunea ministerială a NATO va aborda pe lângă problema conflictului sirian şi organizarea summit-ului NATO de la Varşovia, dar şi situaţia misiunilor militare ale Alianţei în Afganistan, cât şi conflictul politico-militar din Libia. – PROMPT MEDIA

foto:romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.