Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Secția pentru judecători a CSM a stabilit că președinta Asociației Magistraților din...

Secția pentru judecători a CSM a stabilit că președinta Asociației Magistraților din România a încălcat Codul Deontologic

DISTRIBUIȚI

csm142549 – 17022016 -”Secţia pentru judecători a CSM a constatat marți că judecătorul Gabriela Baltag, de la Tribunalul Neamţ, președinte al Asociației Magistraților din România, a încălcat normele de conduită reglementate de Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, conform căruia „Judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor”.

Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM poate fi atacată cu contestaţie la Plenul Consiliului în termen de 5 zile de la comunicare, iar hotărârea Plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a ICCJ în termen de 15 zile.

”Conform dispoziţiilor art. 362 alin. 9 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii, hotărârea Secţiei pentru judecători prin care se constată încălcarea normelor de conduită reglementate de Codul deontologic, rămasă irevocabilă, se depune la dosarul profesional al magistratului”, se arată într-un comunicat al CSM.

Reamintim că judecătorul Gabriela Baltag a cerut anul trecut demisia președintel ICCJ, judecătorul Livia Stanciu, în urma cazului Mariana Rarinca.

„Prezența dumneavoastră în fruntea celei mai reprezentative instanțe, un etalon al dreptății, pune în pericol credibilitatea magistraților, iar în ochii unui observator obiectiv sunteți o persoană care nu mai poate beneficia de respectul acestei înalte demnități! Dovediți onoare doamnă judecător, așteptăm demisia dumneavoastră!”, afirma atunci președinta Asociației Magistraților din România, judecătorul Gabriela Baltag.

Mariana Rarinca a stat jumătate de an în închisoare, după un denunț făcut de președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Livia Stanciu, apoi achitată de instanță.

Secția pentru judecători a CSM a analizat marți Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 3218/IJ/1939/DIJ/2015 privind sesizarea din oficiu a Inspecției Judiciare referitoare la pretinsa încălcare a normelor Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor de către doamna judecător Gabriela Baltag, președintele Asociației Magistraților din România. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.