Acasă Stiință SUA: Cercetătoarea Viviana Grădinaru a primit cea mai înaltă distincție acordată de...

SUA: Cercetătoarea Viviana Grădinaru a primit cea mai înaltă distincție acordată de conducerea Americii

DISTRIBUIȚI

Viviana GrădinaruEa a devenit celebră prin obținerea unor șoareci cu piele și orane complet transparente – 142676 – 24022016 –  Românca Viviana Grădinaru, cercetător principal la California Institute for Technology, se numără printre cei 105 câștigători din acest an ai ”’Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers”’, cea mai înaltă distincție acordată de conducerea SUA tinerilor specialiști în domeniul cercetării științifice și tehnologice, anunță un comunicat de presă al Președinției SUA, care precizează că înmânarea premiilor va avea loc într-o ceremonie organizată la Washington în primăvara acestui an, transmite Agerpres.

Absolventă a Facultății de Fizică, Viviana Grădinaru are un doctorat la Universitate Stanford din SUA și este profesor asistent la California Institute for Technology. Ea a devenit celebră prin obținerea unor șoareci cu piele și organe complet transparente. În acest fel, se deschide calea pentru o mai bună înțelegere a interacțiunilor dintre creier și corp, pentru posibilitatea unui diagnostic clinic mai precis și pentru o mai bună monitorizare a bolilor, după cum a explicat Viviana Grădinaru, citată de ziarul britanic ‘The Independent’.

Aceste premii au fost instituite în 1996, de președintele de atunci al SUA, Bill Clinton, câștigătorii fiind recompensați pentru cercetările lor științifice inovative, precum și pentru angajamentul lor în beneficiul comunității. –  PROMPT MEDIA

foto:bbe.caltech.edu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.