Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Încă o recunoaștere pentru Florin Piersic

București: Încă o recunoaștere pentru Florin Piersic

DISTRIBUIȚI

Florin Piersic143207 – 22032016 – Actorul Florin Piersic va primi Premiul pentru întreaga carieră în cadrul celei de-a zecea ediții a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 28 martie la Teatrul Național “I.L. Caragiale” din București.

Florin Piersic a avut o colaborare prodigioasă, de-a lungul carierei, cu regizorul Ion Popescu-Gopo, al cărui nume îl poartă unul dintre cele mai importante evenimente dedicate valorilor cinematografiei românești.

Premiul pentru întreaga carieră a fost acordat la edițiile precedente unor actori emblematici pentru filmul românesc, precum Coca Bloos, Radu Beligan, Mitică Popescu, Iurie Darie, Ion Besoiu, Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru, Jean Constantin.

Debutul cinematografic al lui Florin Piersic s-a produs în 1957, cu filmul franco-român “Ciulinii Bărăganului”, scris și regizat de Louis Daquin după un roman de Panait Istrati. Confirmarea a venit, însă, grație unei colaborări ce avea să se întindă pe mai multe decenii: unul dintre actorii preferați ai lui Ion Popescu-Gopo, Florin Piersic a jucat în nu mai puțin de cinci dintre filmele maestrului, de la roluri de mică întindere – “O poveste ca în basme”, “S-a furat o bombă” sau “Pași spre Lună” – până la roluri principale, precum cel subversiv-iconic al prințului visător din “De-aș fi… Harap Alb” sau, mai târziu, cel al Împăratului din “Rămășagul”.

Cele mai recente roluri pentru marele ecran au fost cele din producțiile experimentale și independente “Fix Alert” și “Eminescu versus Eminem”, realizate de Florin Piersic Jr.   – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.