Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Procesul de adopţie, mai puțin stufos

București: Procesul de adopţie, mai puțin stufos

DISTRIBUIȚI

adoptie143097 – 16032016 – Miercuri, în plenul Camerei Deputaților, a fost dezbătut și votat (239 voturi pentru) proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2004 privind procedura adopţiei, precum şi a altor acte normative (PL-x 830/2015).

Realitatea este că, în România, parcurgerea tuturor procedurilor de adopție, inclusiv cele de post-adoptie, poate dura ani de zile. Această  inițiativă legislativă a fost propusă de Guvern încă din prima jumătate a anului 2015, cu scopul explicit de a ușura formalitățile de adopție a copiilor. În țara noastră, sunt 57.000 de copii în sistemul de protecție socială, 20.000 de copii sunt instituționalizați și numai 3.600 sunt adoptabili.

Simplificările prevăzute de acest proiect legislativ ajuns astăzi la votul final vizează procedurile de adopție și procedurile desfășurate în fața instanței. De asemenea, este prevăzută și acordarea unui concediu de acomodare cu o durată de maximum 90 de zile, precum și a unei indemnizații lunare pentru viitorii părinți.

Deputatul Cristina Nichita: ”57.000 de copii este o cifră foarte mare pentru că nu vorbim despre statistic, ci despre vieți omenești la începutul drumului. Unde vor crește? Ce familie vor vedea în jurul lor? Ce cămin vor avea? Acestea sunt întrebări pe care mi le pun în permanenţă pentru că viața și bunăstarea copiilor m-a preocupat dintotdeauna și a fost unul dintre motivele care m-au determinat să intru în politică și să aleg social-democrația ca fiind o ideologie deschisă către oameni, dintre care cei mai vulnerabili sunt copiii, și cei mai vulnerabili dintre copii sunt copiii orfani. De aceea, îmi doresc să văd că orice copil poate să aibă parte de căldura unei familii și de siguranța unui cămin stabil”. „.-  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.