Acasă Vest Caras-Severin Caraș Severin: OLAF a controlat Consiliul Judeţean Caraş-Severin în legătură cu un...

Caraș Severin: OLAF a controlat Consiliul Judeţean Caraş-Severin în legătură cu un proiect transfrontalier

DISTRIBUIȚI

143403 – 31032016 – Oficiul European de Luptă Antifraudă a efectuat un control vizând un proiect derulat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, prin care, în Clisura Dunării, la Pojejena, a fost construit un port şi a fost achiziţionat un catamaran.

            ”În acest control, care este unul normal în cazul oricărei sesizări, nu am fost informaţi care a fost obiectul verificării. Ştim doar că au fost verificate documente ce au fost puse la dispoziţia verificatorilor, în legătură cu momentul achiziţiei navei, înmatriculării acesteia în vederea funcţionării şi s-a prezentat situaţia navei Baziaş 1, pentru care urmează să fie scos la licitaţie contractul de operare, începând cu luna aprilie”, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, arhitectul şef al judeţului Caraş-Severin, Victor Naidan.

            În prezent, catamaranul se află în conservare, iar o societate comercială are grijă de gararea şi asigurarea flotabilităţii catamaranului, în această perioadă, în cadrul unui contract de servicii, urmând ca la sfârşitul perioadei de achiziţii publice să existe un operator care să desfăşoare activităţi comerciale cu aceasta.

            Controlul Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) a avut loc luni, 28 martie, în urma unei sesizări, aşa încât, deocamdată, nu au fost transmise concluzii. Se ştie doar că reprezentanţii OLAF s-au deplasat la locul implementării proiectului care a făcut obiectul verificărilor, în comuna Pojejena, şi au verificat locaţia unde se află ancorat catamaranul Baziaş, respectiv portul Moldova Veche 1 şi echipamentul achiziţionat în cadrul proiectului. ”Cel mai probabil, concluziile acestui control vor fi făcute publice la un moment dat. Reprezentanţii OLAF nu au dorit să fie însoţiţi de un reprezentant al Consiliului Judeţean. Aşa cum am spus, echipa de control a investigat amplasamentul investiţiei, compusă din port şi catamaran”, a mai spus Victor Naidan, citat de Agerpres.ro.

            Scopul controlului la faţa locului a fost de a obţine informaţiile şi orice alte clarificări cu privire la implementarea acestui proiect, finanţat prin Programul IPA de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia 2007 – 2013. Proiectul are o valoare de peste un milion euro. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.