Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Dean Thompson: Legislaţia anticorupţie americană, britanică, dar şi română vor avea un...

Dean Thompson: Legislaţia anticorupţie americană, britanică, dar şi română vor avea un rol foarte important pentru încurajarea investiţiilor în România

DISTRIBUIȚI

Dean Thompson143269 – 24032016 – Dean Thompson, adjunctul şefului misiunii Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a declarat joi că legislaţia anticorupţie americană, britanică, dar şi română vor avea un rol foarte important pentru încurajarea investiţiilor în România, informează Agerpres.

El a susţinut că sectorul privat este în cea mai bună poziţie pentru a ajuta Guvernul şi Parlamentul României să lupte împotriva corupţiei şi să creeze un climat cât mai bun, indicând că acestea sunt obiective strategice ale Ambasadei SUA în România.

„Corupţia este, din păcate, un fenomen internaţional. Este ca un cancer care încet, încet distruge toate resursele ţării şi poate să transforme ţara într-o ţintă foarte uşor de atins. În SUA lupta împotriva corupţiei este una dintre principalele priorităţi, dar şi o prioritate importantă aici la Ambasada SUA. (…) Ne bucurăm ce succes are DNA şi cum poate să-i tragă la răspundere pe cei responsabili”, a spus Thompson, la conferinţa „Corporate Compliance”.

El a amintit că în SUA există legi care interzic mita, dar şi Legea FCPA, adoptată în 1977, care interzice americanilor şi funcţionarilor publici să mituiască funcţionari străini. Thompson a arătat că prin aplicarea acestei legi au fost sancţionate peste 400 de companii americane care au fost implicate în campanii electorale.

Oficialul american a indicat că penalităţile în cazul nerespectării Legii FCPA au fost atât de mari încât la nivelul companiilor americane se observă o transparenţă mai mare în ceea ce priveşte relaţiile internaţionale.

„Această lege se poate aplica de ambele părţi, însă ce ne dorim este să luptăm împotriva corupţiei. DNA ne-a dovedit acum că are capacitatea de a ancheta şi de a urmări penal pe cei corupţi. Noi susţinem România în aceste eforturi şi dorim ca România să combată corupţia şi pe viitor. Vom oferi pe cât posibil linii directoare în ceea ce priveşte formularea legislaţiei anticorupţie în România, pentru că legile au un rol foarte important în prevenire. Trebuie să stabilim ce este permis şi ce nu este permis, iar ofiţerii de conformitate există tocmai pentru a-i ajuta pe angajaţi să evite problemele, nu să-i controleze sau să-i prindă în flagrant delict. Nu trebuie să considerăm conformitatea ca un lucru care să ne împiedice în ceea ce facem, ci ca un lucru care ne protejează. Este bine să existe o astfel de legislaţie pentru că îţi oferă o linie directoare cu privire la ceea ce trebuie să faci”, a spus Dean Thompson.

Potrivit oficialului american, „companiile americane îşi repetă faptul că România este un loc în care se pot face investiţii, însă atunci când într-adevăr legislaţia va permite acest lucru”.

„Suntem convinşi că Legea FCPA, precum şi legea împotriva corupţiei din Marea Britanie, dar şi legislaţia împotriva corupţiei din România vor avea un rol foarte important în obţinerea unui mediu propice în România pentru investiţii”, a afirmat Thompson. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.